hostaleria tocada per Covid-19

Els xefs es planten davant del Congrés per exigir diàleg en la reobertura dels seus locals

Pràcticament tots els estrella Michelin de Madrid assisteixen a l'acte de protesta protegits amb guants i mascaretes

Els gairebé 200 cuiners concentrats van deixar les seves jaquetes doblegades a terra per reclamar respostes al Govern

chefs-locutado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Prop de 200 xefs, alguns d’ells amb estrella Michelin, es van concentrar aquest dimarts a les portes del Congrés dels Diputats per reivindicar la importància del sector de l’hostaleria en l’economia espanyola i exigir més diàleg entre Govern i els professionals a l’hora de regular qüestions que els afecten.

Pràcticament tots els estrella Michelin de Madrid, des de Ramón Freixa fins a Paco Roncero, Mario Sandoval, Diego Guerrero, Óscar Velasco, Iván Muñoz, Pedro Larumbe i Pepa Muñoz, i empresaris com Sandro Silva (Grupo Paraguas) i El Grupo Larrumba han confirmat la seva presència. També van anar-hi representants de locals emblemàtics de Madrid com La Bola, Casa Lucio i la Taberna El Doble.

Durant l’acte es va llegir un manifest i, a continuació, els xefs, que portaven posats guants, mascareta i les seves jaquetes de cuiner, van deixar les jaquetes doblegades davant el Congrés.

Els 180 cuiners que van assistir a l’acte de protesta busquen, entre altres coses, que es faciliti l’obertura dels locals, l’àgil reincorporació dels equips per tornar a treballar al més aviat possible i que es tingui més en compte el sector a l’hora de regular o prendre decisions de gran calat per a la marxa dels seus negocis.

Amb això, es persegueix posar de relleu un sector que aporta el 6,2% al PIB nacional i dona ocupació a més de 1.700.000 persones.

La iniciativa, coordinada per la Federació de Cuiners i Rebosters d’Espanya (Facyre) i l’Associació de Cuiners i Rebosters de la Comunitat de Madrid (Acyre), complirà escrupolosament les normes de seguretat i higiene marcades per les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

«No es tracta d’un acte massiu, sinó de caràcter simbòlic, respectuós, sense connotacions polítiques i en el qual s’extremaran tots els protocols de seguretat marcats per les autoritats sanitàries», han assenyalat des de Facyre.