El Govern proposarà que el Garraf, el Baix Montseny i l'Alt Penedès passin a la fase 1

Salut planteja dividir en zones les regions sanitàries metropolitanes en el procés de desescalada

undefined53257081 pla mitj  de la consellera de la presid ncia i portaveu del 200428164647

undefined53257081 pla mitj de la consellera de la presid ncia i portaveu del 200428164647 / Ruben Moreno Presidencia

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern de la Generalitat proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l’Alt Penedès passin també a la fase 1 de la desescalada, segons ha pogut saber l’agència ANC. Es tracta d’àrees de gestió assistencial que formen part de les regions sanitàries de les àrees metropolitanes Sud, en el cas del Garraf i Alt Penedès, i nord en el cas del Baix Montseny.

Aquesta proposta també inclou el municipi de Cunit, que és una localitat de la comarca del Baix Penedès que pertany a la regió metropolitana Sud i que podria passar de fase perquè forma part de l’àrea gerencial del Garraf.

La Generalitat enviarà aquesta proposta al Ministeri de Sanitat, que ha de prendre la decisió definitiva.

Notícies relacionades

Dimecres, el Departament de Salut que dirigeix Alba Vergés va proposar que les regions de Lleida, Girona i Catalunya Central passessin a la fase 1 dilluns 18 de maig i va deixar fora Barcelona, tot i que la consellera va apuntar que estudiaria una proposta parcial per a l’àrea metropolitana.

Pel que respecta a la ciutat de Barcelona, Vergés i Ada Colau presentaran aquest dijous una proposta de desconfinament gradual per a la capital catalana.