LA DESESCALADA

Colau: «S'han d'obrir les escoles ja!»

L'alcaldessa de Barcelona argumenta que les escoles són «un servei essencial»

Manuel Valls fa una crida a la «valentia» per obrir progressivament els centres escolars

zentauroepp53260855 colau200429142432

zentauroepp53260855 colau200429142432 / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETE

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat a les xarxes socials que s’han d’obrir «ja» les escoles, tancades des de mitjans de març a Catalunya per la pandèmia del coronavirus, «perquè és un servei essencial».

«Per garantir igualtat d’oportunitats. Per la salut emocional dels infants. Per conciliació. Perquè és un servei essencial, ¡s’han d’obrir les escoles ja!», ha escrit Colau en el seu compte de Twitter.

Juntament amb aquest comentari, l’alcaldessa elogia i cita un article de l’editor de CrÍtic, Roger Palà, que retreu als polítics que «no moguin fitxa» per obrir ja les escoles i reclama el Govern que tingui «com a prioritat que tots els nens tornin al més aviat possible als centres».

Manuel Valls opina igual

Manuel Valls s’ha situat en la mateixa línia que Colau. El portaveu de Barcelona pel Canvi i ex primer ministre francès ha dit que s’haurien d’obrir de forma progressiva les escoles a Espanya com han fet ja, gradualment, i des de dilluns passat, els centres educatius en països com França.

En declaracions a Efe, Valls ha considerat que ha arribat el moment de prendre decisions amb «valentia» i que «no són fàcils», com l’obertura d’escoles perquè «això facilitaria el treball i la convivència en les famílies».

Notícies relacionades

D’altra banda, ha destacat la importància de tenir les escoles obertes per a les famílies més humils, amb menys mitjans i recursos econòmics per afrontar aquesta situació. «Hi ha molts alumnes de famílies sense recursos que estan perdent un temps molt important per al seu coneixement i esperar ara fins al setembre que hagi baixat la propagació del virus...», ha reflexionat.

«Crec que aquí sí que ha faltat aquesta mesura», ha apuntat Valls, que també ha recordat que molts infants no tenen mitjans, com una habitació individual o un ordinador, o que molts depenen del menjador escolar per poder dinar.