relaxació de la quarantena infantil

Tempestes fortes amb calamarsa marcaran diumenge la sortida dels nens

Els xàfecs intensos amb vent es produiran sobretot a la tarda i afectaran la totalitat del territori nacional

Les temperatures màximes oscil·laran entre els 16 i els 22 graus, segons les previsions de l'Aemet

zentauroepp53187815 grafcat5242  barcelona  21 04 2020   vista de la ciudad de b200424142842

zentauroepp53187815 grafcat5242 barcelona 21 04 2020 vista de la ciudad de b200424142842 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les tempestes fortes, algunes de molt fortes i amb calamarsa i vent, marcaran el temps d’aquest diumenge, especialment a la tarda, i les temperatures màximes oscil·laran entre els 16 i els 22 graus centígrads, segons ha pronosticat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) de cara al dia en què per primera vegada en un mes i mig els nens podran sortir al carrer a passejar, fins i tot amb les seves joguines.

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, ha indicat que «el més significatiu» és que aquest cap de setmana i la primera meitat de la pròxima se succeiran les nombroses tempestes, algunes de molt fortes i es produiran especialment a la tarda».

Respecte al dia del desconfinament infantil, ha dit que «en la major part de les zones, els xàfecs seran a la tarda», ja que al llarg de la jornada aniran creixent els núvols d’evolució i a la tarda donaran lloc a tempestes fortes i acompanyades de calamarsa. «Han de tenir present que fins al migdia el temps estarà més tranquil», ha comentat.

Abans, dissabte, aquestes tempestes estaran repartides i els avisos de risc estan activats en bona part de l’interior de Galícia; interior d’Astúries; nord, sud i est de Castella i Lleó, és a dir, el vorell muntanyós de la comunitat; interior del País Basc; el Pirineu; nord d’Extremadura i d’Andalusia, i a l’àrea de l’Estret. Així, s’esperen entre 15 i 20 litres per metre quadrat en una hora allà on es produeixin.

Diumenge les pluges fortes a partir del migdia afectaran especialment l’àrea del Pirineu d’Aragó i Catalunya, però fins i tot abans d’aquelles hores també haurà plogut al nord de Galícia i al Cantàbric.

D’aquesta manera, la sortida dels nens al carrer coincidirà amb tempestes intenses que fins i tot podran assolir els 30 litres per metre quadrat en una hora; si estan en aquell moment en la seva hora de desconfinament, poden trobar-se aquests xàfecs, amb vent, calamarsa i tots els efectes adversos associats a les tempestes. «Han de tenir present que fins al migdia el temps estarà més tranquil», ha comentat.

La temperatura que trobaran els menors

Quant a les temperatures que disfrutaran els menors en la seva primera visita al carrer, a Madrid i Sevilla es trobaran amb una mínima de 12 graus centígrads (ºC) i una màxima de 21ºC; a València tindran 23ºC de màxima i 12ºC de mínima; a Valladolid, 20ºC de màxima i 11ºC de mínima; a Santander, 19ºC de màxima i 14ºC de mínima; a la Corunya, 16ºC de màxima i 9 de mínima; a Barcelona, 20ºC de màxima i 13ºC de mínima; a Múrcia, 22ºC de màxima i 14ºC de mínima; a Conca, 18ºC i 8ºC, i a Càceres, 18ºC i 8ºC. Santander, 19 i 14; la Corunya, 16 i 9; Barcelona 20 i 13; Conca, 18 i 8; Múrcia 22 i 14, i Càceres, 18 i 8.

No obstant, al sud-oest de la Península «no hi haurà tantes tempestes» i ha afegit que aquest panorama continuarà de manera similar fins dimecres.

Notícies relacionades

Ja dijous, últim dia de l’abril, sembla que l’ambient serà «més estable» amb temperatures «una mica caloroses per a aquesta època» i que podran assolir els 30 graus centígrads al Mediterrani.

Divendres, 1 de maig, les temperatures pujaran de manera «generalitzada» i, tot i que segons Del Campo, podrà ploure el cap de setmana al terç nord i Galícia, sembla que serà un cap de setmana de temps estable.