DESESCALADA CORONAVIRUS

¿Com calcular un quilòmetre al voltant des de casa meva per sortir a passejar i amb els nens?

Eines com el Google Maps i el CalcMaps faciliten el càlcul dels passejos durant la desescalada pel coronavirus

calcmaps

calcmaps

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els nens espanyols poden sortir al carrer des de diumenge passat 26 d’abril després de més de 40 dies de confinament pel coronavirus i els adults ho podran fer a partir del 2 de maig. En qualsevol cas, no es pot fer a més d’un quilòmetre de casa.

Ara bé, ¿què es pot fer en aquests 1.000 metres? Ho podem esbrinar amb eines com el Google Maps i el CalcMaps (amb el mòbil ens anirà millor la segona).

Mesurar un quilòmetre a Google Maps

L’aplicació de Google ofereix la possibilitat de calcular la distància entre dos punts

  1. Accedim a Google Maps i busquem la nostra adreça.
  2. Ens posem a sobre i premem el botó de la dreta del ratolí. Seleccionem ‘mesurar la distància’.
  3. Ja tenim un punt de partida. Ara hem de marcar el final en un altre punt del mapa amb el botó de l’esquerra del ratolí.
  4. Per precisar el quilòmetre, només hem de seleccionar el punt final (amb el botó de l’esquerra del ratolí) i moure’l. Google Maps anirà ajustant la distància a mesura que ens desplacem pel mapa.

La limitació d’aquesta eina és que no permet dibuixar un quilòmetre al voltant. Si això és el que pretenem, podem recórrer a CalcMaps.

Mesurar un quilòmetre amb CalcMaps

Aquesta aplicació sí que disposa de la funció de dibuixar un cercle d’un radi determinat:

  1. accedim a la funció de marcar un radi del CalcMaps i busquem la nostra adreça. A la icona superior dreta podem triar la vista de satèl·lit o el mapa.
  2. Seleccionem ‘dibuixa un cercle’.
  3. Ens situem a la nostra vivenda, cliquem el botó de l’esquerra del ratolí (o premem amb el dit al mòbil) i arrosseguem fins a dibuixar un cercle d’un quilòmetre de radi.
  4. Si hem de modificar el cercle, seleccionem ‘editar cercle’ i movem el punt vermell (a la part superior es mostra el radi de la superfície que estem delimitant).
Notícies relacionades

Amb aquesta eina sí que necessitem una àrea d’un quilòmetre al voltant de casa, per la qual cosa sabrem fins on podem anar amb els nens durant els passejos per alleujar el confinament a causa del coronavirus.

¿Quants passos té un quilòmetre?

Els 1.000 metres de distància des de casa autoritzats per a les sortides amb els menors equivalen a uns 1.400 passos en línia recta, prenent com a referència una gambada mitjana d’adult d’uns 72 centímetres.