Després de tres setmanes de confinament

Finlàndia posa fi a l'aïllament de la regió de Hèlsinki

El país nòrdic registra 64 víctimes mortals i un total de 3.161 casos de coronavirus confirmats

vialaietanaok

vialaietanaok

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern de Finlàndia ha anunciat aquest dimecres que posa fi a l’aïllament de la regió d’Uusimaa, en què hi ha Hèlsinki, una mesura adoptada fa tres setmanes per limitar la difusió de la pandèmia de coronavirus per la resta del país.

La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, ha explicat en roda de premsa que ja no hi ha les circumstàncies legals que permeten a l’Executiu restringir el moviment de persones, en virtut de l’estat d’emergència decretat fa ara un mes.

«L’epidèmia és present a tot el país. En algunes àrees, la incidència ha augmentat més que a Uusimaa, per això ja no hi ha motius per restringir el moviment en aquesta regió», ha afirmat Marin.

Les mesures d’aïllament d’Uusimaa, regió en què resideixen 1,7 milions de persones –el 30 % de la població finlandesa–, prohibien l’entrada i sortida dels ciutadans excepte per motius excepcionals, ja que aquesta regió concentra gairebé dos terços de tots els contagis del país nòrdic.

Malgrat aixecar el bloqueig, el Govern finlandès continua recomanant als ciutadans que evitin viatjar pel país tret que sigui estrictament necessari, i no descarta reprendre mesures dràstiques si la situació empitjorés.

«No tenim una bola de vidre per veure el futur. És possible que si canvia l’evolució de la pandèmia, el Govern hagi de tornar a introduir restriccions», ha dit Marin.

Segons el director de l’Institut Nacional de Salut i Benestar (THL), Mika Salminen, les mesures per contenir l’epidèmia han alentit clarament el ritme de les infeccions, però no han aconseguit impedir que el Covid-19 arribi a totes les zones del país.

Notícies relacionades

Finlàndia manté tancades de moment les fronteres, els centres d’ensenyament i els locals de lleure, tot i que els comerços continuen oberts i els ciutadans poden sortir al carrer amb llibertat, sempre que s’evitin els grups de més de deu persones.

Segons dades oficials, la pandèmia de coronavirus ha causat fins ara 64 víctimes mortals a Finlàndia, amb un total de 3.161 casos confirmats.