LA LLUITA CONTRA EL CORONAVIRUS

L'hospital de campanya de l'Institut Guttmann, a punt per rebre pacients

El pavelló del centre de neurorehabilitació està preparat amb 71 llits per a casos lleus si Can Ruti ho requereix

53061136 60

53061136 60

1
Es llegeix en minuts
ACN

El pavelló de l’Institut Guttmann, que habitualment s’utilitza per a la rehabilitació dels pacients neurològics del centre, ja està habilitat com a hospital de campanya per atendre pacients lleus de coronavirus. S’han preparat 71 llits que funcionaran com una extensió de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, quan es requereixi.

El director del Guttmann, Josep M. Ramírez, ha explicat que s’ha treballat amb molt de compte per garantir la seguretat sanitària del centre, amb la creació d’accessos independents per a pacients de Covid-19 que asseguren l’aïllament de tots els espais. A més, personal d’atenció primària s’ha estat formant aquests dies a les instal·lacions per incorporar-se quan sigui necessari. 

Tot i que ja està tot a punt (llits, sistema informàtic, instal·lació d’oxigen...), no es preveu que arribin els primers pacients fins a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent. Això passarà quan Can Ruti es col·lapsi i s’esgotin les altres 76 places disponibles a l’edifici principal de Guttmann, on la setmana passada es van habilitar dues unitats d’hospitalització per tractar pacients de coronavirus.

Notícies relacionades

En aquestes unitats, que ja estan en marxa, hi treballen professionals de Guttmman i de Can Ruti, mentre que a l’hospital de campanya hi treballaran professionals d’atenció primària que ara estan rebent formació específica.

A més del pavelló, l’Institut Guttmman també ha posat a disposició de Can Ruti la zona annexa del gimnàs, que funcionarà com a ‘back office’ de l’hospital de campanya. Així mateix, col·laborarà en aspectes logístics com la cuina, el manteniment i la neteja.