L'opinió de l'expert

Trilla veu «incongruent» aixecar el confinament sense fer tests als simptomàtics

L'epidemiòleg dona per fet que l'aïllament de casos asimptomàtics seria voluntari i en cap cas forçós

zentauroepp32398549 barcelona 2016  01 13   sociedad   antoni trilla   cap epide170413172622

zentauroepp32398549 barcelona 2016 01 13 sociedad antoni trilla cap epide170413172622

1
Es llegeix en minuts
ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha advertit que «desescalar sense poder fer proves la gent que té símptomes és bastant incongruent», i ha explicat que des del Ministeri de Sanitat es treballa en una estratègia en aquest sentit. També ha considerat important poder establir quin percentatge de la població està immunitzat. 

 Així mateix, ha donat per fet que l’aïllament de casos asimptomàtics plantejat pel Govern espanyol seria «de caire voluntari», «en cap cas seria un aïllament forçós», ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio. Trilla ha remarcat que amb la fi del confinament «s’ha d’anar amb molta prudència», i cal fer-ho a poc a poc per evitar una segona onada com la primera.

Notícies relacionades

En aquest mateix context, l’epidemiòleg ha explicat que a l’Hospital Clínic aquest cap de setmana ha estat com si fos un de normal a efectes del nombre de nous ingressos. En tot cas, ha demanat prudència, perquè les ucis continuen molt plenes per la llarga estada dels pacients. «No ens la podem jugar amb el risc que hi hagi una nova onada. Estem fent molts sacrificis per superar aquesta primera onada, i espero que les següents siguin més ràpides de controlar», ha indicat.

Trilla també ha avisat que els hospitals van «molt dia a dia amb el material», i ha remarcat que fa falta una «bona reserva».