SATURADA PER FALTA DE PERSONAL

Aconsegueix comunicar-se amb la seva mare en una residència després de 20 dies intentant contactar-hi

El centre on es troba la dona és un dels intervinguts directament per la Comunitat de Madrid i està saturat

GRAF2495. CELANOVA (OURENSE), 27/03/2020.- Los casos por coronavirus en residencia de Celanova ascienden a 62. La residencia San Carlos de Celanova ha registrado 31 nuevos casos positivos de ancianos además de 17 trabajadores, convirtiéndose en uno de los principales focos de coronavirus en Galicia. En la imagen, trabajadores sanitarios trasladan hoy viernes a ancianos que han dado positivo en el test de coronavirus, desde la residencia de mayores San Carlos de Celanova a la residencia de Baños de Molgas. EFE/Brais Lorenzo

GRAF2495. CELANOVA (OURENSE), 27/03/2020.- Los casos por coronavirus en residencia de Celanova ascienden a 62. La residencia San Carlos de Celanova ha registrado 31 nuevos casos positivos de ancianos además de 17 trabajadores, convirtiéndose en uno de los principales focos de coronavirus en Galicia. En la imagen, trabajadores sanitarios trasladan hoy viernes a ancianos que han dado positivo en el test de coronavirus, desde la residencia de mayores San Carlos de Celanova a la residencia de Baños de Molgas. EFE/Brais Lorenzo / Brais Lorenzo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Lali Sánchez ha aconseguit, després de 20 dies d’incomunicació, sentir la seva mare i saber que es troba amb vida, però per a això ha hagut d’acudir ‘in situ’ a la residència on viu, la Isabel La Católica de Madrid, una de les intervingudes ahir directament per la Comunitat de Madrid.

Sánchez ha explicat en declaracions que des del 12 de març no havia pogut sentir la veu de la seva mare, que té alzheimer i que es troba des d’aleshores «lligada a una cadira» i aïllada a l’habitació. «Hi he trucat cada dia, fins a sis i 10 vegades cada dia. Aquesta tarda ho he tornat a fer però em diuen que és impossible, que no em poden passar amb ningú», ha afirmat, per la qual cosa ha decidit acudir en persona al centre.

«M’han dit que està bé, però no m’han volgut passar amb ella. Amb els casos que estem veient a les residències i no he pogut dir hola a la meva mare des de fa 20 dies. Em sembla inhumà, les persones molt greus és lògic que contactin amb familiars. A mi i a molta gent li passa. Ens queixem de l’obscurantisme que tenen allà ficat i no ens diuen la veritat. Les raons que ens donen cada dia és que estan molt ocupats. Però jo he de parlar amb ella, sentir-la dir que està bé, saber que és viva», ha expressat.

Lali ha aconseguit entrar a la residència. Just li estaven donant el sopar i ha aconseguit que li passessin un telèfon. «L’he sentit parlar. Me’n vaig feliç i contenta. Tenen circumstàncies difícils. Em diu el director que ha mort gent, com en altres residències, i que fan tot el que poden perquè tenen molt poc personal», ha dit.

El director li ha comunicat que encara no s’ha posat en contacte amb ell ningú de la Comunitat de Madrid, que ahir va anunciar que assumirien la gestió directa d’aquest i set geriàtrics més de la regió. Dies anteriors, el director li havia comentat que la situació a la Isabel La Católica «estava controlada, que s’aïllava les persones grans per seguretat i que estaven contactant amb geriatres de l’Hospital de La Paz».

Més de 30 morts

Segons diversos familiars de residents, al centre, de 175 places i situat al barri de la Ventilla, han mort aquest mes una trentena d’ancians, molts d’ells amb símptomes de coronavirus. A més, hi ha una trentena de persones grans encomanades aïllades i una vintena de treballadors de baixa. Precisament, ahir diversos bombers madrilenys amb militars de l’UME van acudir a descontaminar la residència.

Notícies relacionades

Aquests parents, que han col·locat flors a l’entrada d’aquest geriàtric pels difunts, han criticat l’absència d’informació sobre l’estat de salut dels seus éssers estimats i de l’escassetat de mitjans amb què compten infermeres i auxiliars.

«Hi he trucat més de 20 vegades, no em contesten i diuen que ja em trucaran, però no truquen», va dir ahir Antonio, que hi té ingressada la seva mare, de 87 anys. Només ha rebut una trucada per comunicar-li que tenia febre i no ha tornat a saber-ne res més.

Temes:

Coronavirus