Davant de les últimes dades

Coronavirus: Trilla demana més proves per confirmar si realment els contagis es frenen

L'epidemiòleg espera que el confinament total serveixi per parar el virus

zentauroepp32398548 antoni trilla200317080807

zentauroepp32398548 antoni trilla200317080807

1
Es llegeix en minuts
ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha demanat més proves per poder confirmar si realment els contagis s’estan frenant, perquè la visió és ara, ha dit, «relativament parcial». «Sembla que això es frena una mica, però pel retard, aquesta setmana, els casos greus i les morts poden anar encara en augment», ha indicat Trilla a Catalunya Ràdio, on s’ha mostrat prudent a l’hora d’interpretar les dades, precisament per aquesta manca de proves.

Notícies relacionades

L’epidemiòleg espera que el confinament total serveixi per parar el virus. Com ja va fer la consellera de Salut, Alba Vergés, Trilla ha indicat que Catalunya no és una de les comunitats que estan al límit quant a la seva capacitat de les ucis. El responsable d’Emergències de Sanitat, Fernando Simón, va parlar ahir de sis autonomies en situació de risc. L’epidemiòleg ha remarcat que la capacitat d’anar fabricant nous espais per intentar guanyar llits d’uci a Catalunya és «enorme», malgrat que ha afegit que no és infinita, i ha incidit que també fan falta equips i personal sanitari.

Sobre els casos en què persones continuen donant positiu després de 14 dies, com la ministra Irene Montero, Trilla ha indicat que les proves no determinen si la persona continua sent contagiosa. En la majoria dels casos només són residus i no tenen implicació en la transmissió, ha dit.