GEMECS DE DOLOR

Un ciclista ebri cau en una sèquia mentre eludia el confinament

La Guàrdia Civil va denunciar l'home, de 57 anys, després d'auxiliar-lo en un camí rural de Saragossa

pajaru / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Agents de la Guàrdia Civil han denunciat un home de 57 anys que van auxiliar prèviament després d’haver caigut de la bicicleta en una sèquia d’un camí rural a Mallén (Saragossa) i constatar que es trobava ebri i que havia eludit el confinament de l’estat d’alarma per coronavirus.

Segons informa la Guàrdia Civil, la veu d’alerta va ser donada a través d’una trucada al servei d’emergències del 062 per comunicar la presència d’una persona accidentada al camí rural.

Una vegada a la zona, els agents van observar una bicicleta tirada al camí i van poder sentir uns gemecs de dolor procedents d’una sèquia propera.

Embriaguesa i hipotèrmia

Després de la seva localització, els guàrdies van poder verificar que el ciclista accidentat es trobava parcialment cobert d’aigua i fang, i amb evidents símptomes d’embriaguesa i d’hipotèrmia, a causa de les baixes temperatures.

Els agents van treure l’accidentat de la sèquia i el van protegir amb mantes tèrmiques, mentre sol·licitaven una ambulància perquè fos traslladat a un centre hospitalari de Saragossa.

Uns 20 minuts després d’iniciar-se el trasllat, el personal sanitari de l’ambulància va sol·licitar la presència dels agents ja que l’accidentat s’havia saltat les mesures de seguretat que el subjectaven a la llitera i intentava baixar del vehicle.

Traslladat a casa seva

Els agents, després d’arribar al lloc on es trobava parada l’ambulància, van verificar que l’accidentat no presentava cap mostra de dolor o de limitacions per moure’s, per la qual cosa es va anul·lar el trasllat.

Notícies relacionades

A causa de la situació de vulnerabilitat d’aquesta persona per l’estat d’embriaguesa que presentava i la ubicació a diversos quilòmetres del seu domicili, els agents el van portar fins a la seva vivenda per evitar riscos derivats tant per a la seva persona com per a usuaris de la via per la qual havia de tornar.

Després del trasllat, els agents van interposar una denúncia administrativa contra l’accidentat per incomplir les mesures de confinament establertes en el decret de declaració de l’estat d’alarma.

Temes:

Coronavirus