Omella oficiarà cada diumenge una missa per 'streaming' pels difunts del coronavirus

L'arquebisbe de Barcelona oficiarà la cerimònia a la Catedral de Barcelona a porta tancada a les 19.00 hores

zentauroepp39088854 archbishop of barcelona juan jos  omella of spain walks afte200324172439

zentauroepp39088854 archbishop of barcelona juan jos omella of spain walks afte200324172439 / ALBERTO PIZZOLI

1
Es llegeix en minuts
Efe

Davant la supressió de totes les cerimònies i vetlles als tanatoris, l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, oficiarà cada diumenge a la catedral de Barcelona, a porta tancada i retransmesa per ‘streaming’, un missa en record dels morts per l’epidèmia.

L’Arquebisbat de Barcelona ha obert una compte de correu electrònic, difunts@arqbcn.cat, perquè totes les famílies de morts que ho desitgin els facin arribar la informació del seu difunt per ser esmentat i encomanat a la celebració religiosa, que s’oficiarà cada diumenge a les 19.00 hores.

Els serveis pastorals dels tanatoris també oferiran a les famílies, si ho desitgen, que aquesta missa serveixi de comiat religiós, ja que tots els serveis funeraris i l’Església han suspès aquests serveis per evitar aglomeracions de persones en virtut de l’estat d’alarma per l’epidèmia de coronavirus.

El 22 de març va ser l’últim dia que l’Arquebisbat de Barcelona va oferir aquest servei pastoral als tanatoris de Sancho de Ávila, les Corts i Sant Gervasi de Barcelona.

Així, durant les pròximes setmanes, tots els difunts seran encomanats a la missa que cada diumenge a les 19.00 hores se celebra a la catedral de Barcelona i que habitualment presideix el mateix cardenal Omella.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Notícies relacionades

Aquesta pregària eucarística es podrà seguir en directe tant per Ràdio Estel (106.6 FM) com per Youtube, al canal de la Catedral de Barcelona.

Més endavant, una vegada superada l’emergència sanitària, l’Arquebisbat de Barcelona ha informat que organitzarà una celebració comunitària de l’Eucaristia per a tots els difunts causats per l’epidèmia.