EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Els tanatoris de Mémora a tot Espanya restringeixen l'accés al públic

Només permetrà l'accés «a un cercle molt reduït de familiars per al comiat dels morts no contagiats», informa aquest dissabte en un comunicat.

zentauroepp52878521 this picture taken on march 21  2020 shows coffins on the gr200321185807

zentauroepp52878521 this picture taken on march 21 2020 shows coffins on the gr200321185807 / PIERO CRUCIATTI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tots els tanatoris del Grup Mémora han decidit restringir l’accés al públic i ampliar les seves mesures de seguretat preventives a totes les seves instal·lacions davant el coronavirus «per garantir la salut de les famílies i els seus propis professionals».

Només permetrà l’accés «a un cercle molt reduït de familiars per al comiat dels morts no contagiats», informa aquest dissabte en un comunicat.

Es permetrà la presència d’un cercle reduït de familiars i amics en la vetlla amb un límit de temps de 30 minuts, per tal de reduir les aglomeracions i col·laborar en la prevenció de contagis potencials; i «no es faran cerimònies ni vetlles de cap difunt».

Per reduir més els riscos de contagi, s’evitarà que coincideixin comiats a la mateixa hora en un mateix tanatori, sense la possibilitat que se’n facin dos o més de forma simultània en una mateixa instal·lació.

A més, la companyia reduirà l’horari dels seus tanatoris de nou del matí a sis de la tarda.

Es continuaran fent amb normalitat els serveis d’enterrament i incineració de tots els difunts, tant per Covid-19 com per altres causes, «ja que en cap cas suposen un risc per a les famílies i els professionals».

Altres mesures

Notícies relacionades

La companyia ofereix també organitzar cerimònies d’homenatge i comiat dels morts quan s’acabi l’estat d’alarma o la quarantena, «atenent a recomanacions de psicòlegs especialistes en dol».

A més, ha impulsat un nou servei telefònic gratuït de suport emocional a professionals de la salut i dels serveis socials atès per psicòlegs especialitzats.

‘El coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions