NO ÉS OBLIGATORI

El Govern crea un «certificat autoresponsable» per justificar els desplaçaments

Busca garantir que les persones que es desplacen durant el confinament ho fan per raons permeses

El document està disponible en format word i pdf per als que no disposen d'impressora

mossos controlan la movilidad de vehiculos en las rondas de barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha creat un ‘certificat autoresponsable’ per garantir que les persones que es desplacen durant el confinament ho fan per raons permeses. Aquest document ja està disponible a la pàgina web del Departament d’Interior i serà efectiu a partir de dilluns, ha explicat el conseller Miquel Buch en una entrevista al canal 3/24 de la televisió pública catalana, en què ha assegurat que es tracta d’un «exercici de confiança en la ciutadania».

Aquest dissabte, en una roda de premsa, Interior ha aclarit que el certificat per sortir al carrer no és obligatori i que està previst per a desplaçaments amb vehicle i a peu. «Per baixar les escombraries no fa falta portar el certificat, serà a prop del seu domicili i podrà explicar el que està fent», han afirmat en una roda de premsa.

També han aclarit que només poden demanar-lo Mossos d’Esquadra i policies locals. Per als que tenen certificat de treball, des d’Interior han indicat que és complementari i no substituïble al que emeti l’empresa. Aquesta tarda, s’ha informat que ja està disponible el document en format word i pdf per descarregar-lo. Aquest és l’enllaç de la web de la Generalitat.

«Però si un ciutadà opta per voler enganyar els cossos policials, hi haurà la sanció corresponent», ha advertit Buch sobre aquest document, que inclou diverses opcions per sortir a la via pública que el ciutadà ha de marcar per indicar la raó del seu desplaçament.

Notícies relacionades

El document inclou les opcions d’anar a adquirir aliments, acudir a un centre sanitari, desplaçar-se al lloc de treball, tornar a la seva residència habitual, assistir a persones que ho requereixen, anar a una entitat financera i una causa de força major.

El ciutadà ha d’especificar la direcció d’origen, la de destinació i les seves dades personals en aquest document, que «facilitarà la feina del ciutadà i dels cossos policials que vetllen pel compliment del confinament».

‘El coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions