CINC LOCALS TANCATS

Els Mossos identifiquen més de 10.000 persones al carrer en les últimes 24 hores

El conseller Buch destaca que en 12 dies no hi ha hagut morts a les carreteres

mossos-identifican-10000 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han identificat 10.247 persones en les últimes 24 hores dins del dispositiu Oris per assegurar el compliment de les mesures de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha explicat el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch en roda de premsa telemàtica al costat de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha detallat que han fet 8.781 identificacions de vehicles i cinc tancaments locals.

Així mateix, han aixecat nou actes de denúncia contra establiments oberts sense autorització, i han imposat 1.930 actes de denúncia contra les persones.

Cap mort a les carreteres en 12 dies

Respecte a la mobilitat, Buch ha ressaltat que fa 12 dies que no s’ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes, cosa que ha qualificat de «dada rellevant perquè fa molts anys que no hi havia 12 dies seguits sense accidents mortals», fet que, al seu torn, redueix la pressió al sistema sanitari.

Ha indicat que, fins a les 12 hores d’aquest divendres, respecte al de la setmana passada, hi ha una reducció del trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona d’un 57,7% de sortida i un 58,8% d’entrada, amb una caiguda del 4,1% respecte a aquest dijous.

El 112 només per a emergències

Sobre les trucades al telèfon d’emergències 112, ha dit que les consultes pel Covid-19 han descendit per sota del 50%, quan fins ara estaven per sobre, però ha tornat a demanar a la ciutadania que no truqui per a aquestes consultes perquè és un telèfon per a emergències.

Notícies relacionades

Respecte al tancament d’hotels, càmpings i altres allotjaments turístics en set dies, ha assegurat que no afecta a «usos extraordinaris» que estiguin fent les administracions dins del marc del Covid-19 o per a atenció a persones.

Ha recordat, de cara al cap de setmana, que no es pot sortir per fer esport a la muntanya, ja que aquest tipus d’activitats poden comportar lesions o emergències, ja que ara el personal sanitari i d’emergències s’ha de centrar a atendre la situació derivada del coronavirus.