contratemps espacial

El coronavirus paralitza el programa de la NASA per tornar a la Lluna

L'agència ha suspès la producció i proves del seu coet i càpsula lunars a causa de la proliferació de casos en l'entorn geogràfic de les instal·lacions

luna

luna

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La NASA s’ha vist obligada a suspendre la producció i proves del seu coet i càpsula lunars, a causa de la proliferació de casos de coronavirus en l’entorn geogràfic de les instal·lacions en què es fabriquen tant el llançador SLS com la càpsula Orion.

El teletreball obligatori és vigent per al personal de la NASA, a partir del 20 de març i fins a nou avís, a la instal·lació d’acoblament Michoud (Louisiana) i al centre espacial Stennis (Mississipí). L’accés a les dues seus es limitarà al personal necessari per mantenir la seguretat del centre. A més, tots els viatges estan suspesos. «Aquestes mesures s’estan prenent per ajudar a retardar la transmissió del Covid-19 i protegir les nostres comunitats», ha explicat en un comunicat l’administrador de l’agència, Jim Bridenstine.

Notícies relacionades

«Ens adonem que hi haurà impactes a les missions de la NASA, però a mesura que els nostres equips treballen per analitzar la imatge completa i reduir els riscos, entenem que la nostra principal prioritat és la salut i la seguretat de la força laboral de la NASA», ha afegit. «No hi ha cap equip més ben preparat per fer coses difícils. Cuida’t a tu mateix, a la teva família i al teu equip de la NASA», ha emfatitzat.

El primer vol de coet SLS amb la càpsula Orion està previst per a la segona meitat del 2021, en el marc del Programa Artemis, l’objectiu del qual és portar astronautes a la Lluna el 2024.