CONFINAMENT PEL CORONAVIRUS

Els Mossos multaran amb entre 600 i 30.000 euros qui vagi a la seva segona residència

Agents del cos i de policies locals, controlen des d'aquest divendres les principals carreteres de Catalunya per evitar desplaçaments

zentauroepp52862662 barcelona 20 02 2020 sociedad coronavirus covid 19 denuncias200320113643

zentauroepp52862662 barcelona 20 02 2020 sociedad coronavirus covid 19 denuncias200320113643

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb les policies locals, intensificaran i desplegaran a partir d’aquest migdia i durant tot el cap de setmana controls a les principals carreteres de Catalunya per evitar els desplaçaments a segones residències. En el marc de l’aplicació del dispositiu de restricció pel coronavirus, els agents denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap dels motius previstos en el decret de l’estat d’alarma. Les infraccions per infringir qualsevol de les mesures decretades des del 15 de març pel Govern central oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha avisat aquest matí que les sancions seran més elevades per als que intentin saltar-se el confinament per anar-se’n fora de casa el cap de setmana. Per a això, els agents desplegaran, en el marc de l’anomenat dispositiu Oris, punts de control en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències.

Els Mossos adverteixen que denunciaran els que circulin sense cap motiu i que, a més, a aquesta sanció se n’hi pot sumar una altra pel fet de si un vehicle està ocupat per més d’una persona. Aquesta advertència arriba després que divendres i dissabte de la setmana passada, quan les administracions ja demanaven als ciutadans que es quedessin a casa, tot i que no estava encara vigent l’estat d’alarma, van ser nombroses les famílies que van abandonar l’àrea de Barcelona per passar el cap de setmana a la seva segona residència.

Sancions per activitat a l’aire lliure

La policia recorda que les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar amb bicicleta o córrer estan prohibides i que treballaran per garantir que ningú se salti aquestes mesures i denunciaran aquelles persones que no les compleixin. 

Tant els Mossos, que ja han identificat en els últims dies 6.839 persones, n’han denunciat 1.345 i n’han detingut 16 per desobeir les restriccions, com Protecció Civil fan una crida a la població perquè respecti les normes del confinament i que no surti de casa llevat que no sigui per les causes que permet el decret de l’estat d’alarma. 

«Estrès màxim» del sistema sanitari

Notícies relacionades

El president Torra va fer aquest dijous una crida a «no desplaçar-se aquest cap de setmana» i mantenir el confinament, després de reunir-se per videoconferència amb representants del món local. Torra ha mantingut una reunió telemàtica en què han participat els consellers Meritxell Budó, Miquel Buch i Alba Vergés, els presidents de les quatre diputacions, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler, i la presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau, entre d’altres.

En el context d’aquesta reunió, Torra ha instat a no desplaçar-se durant el cap de setmana, moment en què el Govern ja preveu que el sistema sanitari entrarà en una fase d’«estrès màxim». El president català, segons un comunicat de la Generalitat, ha incidit en què desplaçar-se a segones residències «malmetria l’equilibri dels hospitals comarcals», per la qual cosa ha demanat no fer-ho.