ESTUDIS MÈDICS
La Xina veu «alta efectivitat» en un medicament japonès davant el coronavirus
El favipiravir, venut amb el nom d'Avigan, ha permès una millora més ràpida dels pacients
El Japó i Corea del Sud es mostren reticents pels possibles efectes secundaris i per la falta de dades clíniques
Un medicament japonès desenvolupat per Fujifilm Toyama Chemical i utilitzat per al tractament de la influença ha mostrat una «clara efectivitat» a l’hora de fer front al nou coronavirus, segons ha informat el Govern xinès, immers en investigacions per curar el virus.
Pequín, que ha recomanat l’ús del medicament, conegut com a favipiravir i venut sota el nom comercial d’Avigan, ha realitzat una sèrie d’experiments amb 200 pacients malalts amb el Covid-19 a Wuhan, epicentre de la pandèmia. Experiments que els han permès concloure que el fàrmac «és molt segur i clarament efectiu», segons ha assenyalat Zhang Xinmin, director del Centre Nacional de Desenvolupament i Biotecnologia del Ministeri de Ciència del gegant asiàtic.
El medicament va ser desenvolupat per la companyia nipona el 2014 i ha sigut administrat a pacients infectats de coronavirus al Japó des del febrer. Tot i que el Japó s’ha mostrat més reservat a l’hora d’expressar la seva efectivitat, el Govern xinès ha rebut la notícia de manera més positiva.
Millora més ràpida dels malalts
Els resultats dels experiments duts a terme a Wuhan mostren que els pacients sotmesos als assajos van donar negatiu de coronavirus en un temps més reduït que la resta, i que els seus símptomes de pneumònia es van reduir de manera significativa.
Els pacients a qui se’ls va administrar favipiravir van donar negatiu després d’una mitjana de quatre dies en comparació amb els 11 dies que va tardar un altre grup que no va ser sotmès a aquest fàrmac, tal com ha explicat Zhang, segons informacions recollides pel diari local ‘Nikkei’.
Un altre experiment realitzat a Wuhan revela que els pacients tractats amb favipiravir es van recuperar de la febre en una mitjana de 2,5 dies davant els 4,2 que van tardar la resta de pacients. Els símptomes com la tos seca també van desaparèixer 1,4 dies abans que en aquells que no van prendre el medicament.
Efectes secundaris
Notícies relacionadesNo obstant, el Japó s’ha mostrat reticent al seu ús –que ha reservat a moments de crisi o brots del virus influença– perquè diversos estudis assenyalen que existeixen indicis que podria provocar malformacions al fetus i avortaments espontanis o ser transmès a través del semen.
El Ministeri d’Alimentació i Medicaments de Corea del Sud, per la seva banda, va decidir no importar l’Avigan després que un grup d’experts en malalties infeccioses declarés que no hi havia dades clíniques suficients que recolzessin l’eficàcia del fàrmac.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Perspectives El Govern manté en el 2,6% el creixement del 2025 malgrat la incertesa pels aranzels
- Criança El pediatre Carlos González, sobre l'exposició dels nens a les pantalles: "Fins a aquesta edat, res"
- Energia El Govern central exigeix per a aquesta mateixa tarda a REE i totes les elèctriques totes les dades sobre l'apagada
- Educació superior Creix més del 50% el nombre d’universitaris que han de compaginar estudis i treball en només tres anys
- Infraestructures Renfe prepara 9.000 trajectes en bus per al tall de Rodalies entre El Prat i Vilanova de l'1 al 4 de maig