ESTAT D'ALERMA

Trilla demana «territorialitzar» el confinament pel coronavirus

Insta els ciutadans a «anar a màxims» en l'autoaïllament

Alerta que hi ha «molt pocs» equips de protecció per al personal sanitari

zentauroepp52797458 bcn soc daniel coronavirus200315192313

zentauroepp52797458 bcn soc daniel coronavirus200315192313 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assenyalat que no veu «gran avantatge» en confinar tot l’Estat. Segons el seu parer, seria més efectiu per controlar el coronavirus «territorialitzar» el confinament. A més, Trilla alerta que s’està perdent la traçabilitat del virus i ha reconegut que els professionals sanitaris compten amb «molt pocs» equips de protecció.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha insistit que la mesura més eficaç per frenar el contagi és «quedar-se a casa». «El problema no és vigilar que no vinguin de fora i ens encomanin. El problema és el contagi d’uns als altres», ha assenyalat en relació amb el possible tancament de fronteres. Tot i que ha dit que el tancament de fronteres és una mesura que «sempre es pot considerar», ha insistit que el principal problema és el contagi a l’interior i la sobresaturació del sistema. Per això ha posat èmfasi que cal quedar-se a casa i que cada un individualment vagi «a màxims» en les mesures de confinament.

Respecte a la situació dels centres hospitalaris, Trilla ha assenyalat que s’està en situació crítica referent a material sanitari. Així, ha reconegut que «falta subministrament de material de protecció». Aquest és un «punt crític», ha dit, perquè si no es resol aquesta carència i els professionals s’encomanen, hauran d’enviar-los a tots a casa en quarantena, «i això sí que serà un veritable problema», ha alertat.

Notícies relacionades

Ha explicat que per pal·liar aquesta situació, els laboratoris de les universitats catalanes estan buscant material de protecció que puguin posar a disposició dels centres sanitaris.

Sobre la traçabilitat del virus, ha assenyalat que es fan esforços per mantenir-la però ha admès que «en alguns casos es fa difícil.

'Coronavirus avui'

Subscriu-te a la nostra newsletter per conèixer tota l'actualitat i la informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercusions