CRISI SANITÀRIA

La xifra d'infectats pel coronavirus a Igualada es dispara fins als 49

Tres persones han mort pel coronavirus, totes elles d'edat avançada

L'alcalde reclama a Salut que enviï sanitaris per reforçar l'hospital

zentauroepp52750552 12 03 20 igualada brot de coronavirus  hospital d igualada  200312163017

zentauroepp52750552 12 03 20 igualada brot de coronavirus hospital d igualada 200312163017 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Després de tossir sobre el colze, tal com manen els cànons sanitaris aquests dies, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat aquest dijous a la seu consistorial que el brot s’ha estès fins a duplicar les xifres de dimecres, cosa que ha obligat a prendre noves mesures de contenció. S’han prohibit els mercats no sedentaris i als municipals s’hi regularà l’accés per evitar aglomeracions. També s’ha tancat l’aeròdrom d’Òdena i a partir de divendres es cancel·larà el bus interurbà que cada mes transporta prop de 100.000 persones. Igualada ja havia ordenat el tancament d’escoles i també s’han anul·lat tots els actes públics i privats a la ciutat. 

Notícies relacionades

Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat, ha explicat que ja en són 49 les persones infectades pel Covid-19 a Igualada, 33 de les quals són sanitaris i 16, veïns del municipi o dels pobles limítrofs (la xifra que es va donar dimecres era de 20 d’encomanats). El nombre de morts ha ascendit a tres. Es tracta de dues dones de 71 i 83 anys i d’un home de 86. Tots ells presentaven alguna patologia greu que no ha fet possible que superessin els efectes del virus. Guix ha recordat que el 80% dels infectats tenen símptomes lleus i ha admès que és previsible que el nombre augmenti en els pròxims dies. 

Petició de reforços

Castells, davant de l’elevat nombre de sanitaris de l’Hospital d’Igualada afectats, ha reclamat al Departament de Salut que enviï personal de reforç per poder fer front a l’alerta sanitària. «És imprescindible, perquè el personal està exhaust», ha detallat. L’alcalde s’ha posat en contacte amb el Departament d’Empresa i Coneixement perquè es garanteixi el subministrament de productes de primera necessitat, cosa que es dona per més que suposada.