EPIDÈMIA GLOBAL

Barcelona tanca 58 casals de gent gran pel coronavirus

Colau demana als ciutadans reduir l'activitat i anuncia que es reforçarà la teleassistència a persones d'edat avançada

L'ajuntament ajorna totes les seves activitats secundàries, com ara reunions i inauguracions, durant 15 dies

zentauroepp2680132 abuelos200311131314

zentauroepp2680132 abuelos200311131314 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’Ajuntament de Barcelona ha decretat el tancament dels 58 casals municipals de gent gran com a mesura de prevenció davant el coronavirus. Ha sigut una de les mesures anunciades en la compareixença de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha demanat als ciutadans que redueixin les activitats en un exercici de «responsabilitat» per fer front a l’epidèmia.

Colau ha anunciat que l’ajuntament ajorna totes les activitats secundàries durant 15 dies per ajudar a prevenir els contagis i contenir el virus. Aquesta mesura afecta totes les inauguracions, audiències públiques, consells de barri o de districte.

Acompanyant Colau hi havia la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha explicat altres mesures relacionades amb les persones d’edat avançada, un dels col·lectius de risc davant el virus. Així, el consistori reforçarà la teleassistència: hi ha 100.000 usuaris i el contacte amb ells, la majoria gent gran, s’incrementarà. A més, centres cívics i biblioteques eliminaran activitats per a la tercera edat i, en general, limitaran el seu aforament.

La regidora Alarcón, confinada

D’altra banda, Tarafa i Colau han actualitzat les dades relatives a treballadors de l’ajuntament encomanats: tres persones han donat positiu i 70 estan confinades. D’aquestes, totes estan bé o lleus i treballen des de casa. Entre aquests 70 confinats hi ha els regidors Jaume Collboni, Montse Ballarín, Jordi Martí i, la novetat, Rosa Alarcón. 

Notícies relacionades

En la seva compareixença davant els mitjans, l’alcaldessa ha apel·lat a la «responsabilitat col·lectiva, al «bon veïnat» i a «cuidar-nos els uns als altres» per protegir la població vulnerable i per contenir l’extensió del virus. Colau ha fet una crida a la calma i a evitar el col·lapse dels centres sanitaris.

El tancament d’escoles no és sobre la taula

Tarafa ha assenyalat que en aquests moments «el tancament dels centres de primària, secundària i de les escoles infantils no és sobre la taula». La regidora ha argumentat que els nens no són població de risc, tot i que, sí, possibles «vectors de transmissió», i ha recordat que el que va motivar el tancament d’una escola infantil a Gràcia va ser el contagi d’una professora.