SINISTRE

Moren dos nois al caure amb cotxe per un desnivell de 30 metres a Lloret de Mar

Amb aquest accident s'eleven a 23 les víctimes de trànsit el 2020, cinc més que el 2019

Cap de setmana negre, amb cinc morts -tots homes-, que augmenta la concentració de morts en els dies festius

549468f3-62cf-42ca-8c42-20290d56e040

549468f3-62cf-42ca-8c42-20290d56e040

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Nou cap de setmana negre a les carreteres catalanes. A les tres morts d’aquest dissabte a Tarragona s’hi han afegit les de dos nois a Lloret de Mar diumenge a la matinada. El seu vehicle va sortir de la carretera i es va precipitar per un desnivell de 30 metres a Lloret de Mar (Selva), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

El conductor, les inicials del qual són B. E., tenia 27 anys i era de nacionalitat marroquina tot i que residia a Holanda. L’home que viatjava al seient del copilot, A. T., tenia 24 anys i era alemany. 

Per causes que els Mossos d’Esquadra encara investiguen, el turisme va perdre el control, va caure per un pronunciat pendent i, després d’impactar contra el terra, va acabar incendiant-se. El cotxe va quedar totalment calcinat. A l’interior s’hi van trobar els cadàvers dels dos nois. Els equips d’emergència van rebre l’avís a les 03.43 hores i van trobar les restes del vehicle al quilòmetre 14 de la GI-682, entre els municipis de Lloret i Tossa de Mar, molt a prop de la desviació cap a la platja de Canyelles. Set patrulles dels Mossos, tres dotacions de Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van intervenir en l’emergència.

Amb aquestes dues víctimes, i després de les tres que van perdre la vida en el tràgic accident de la matinada d’aquest dissabte a Tarragona, ja són 23 les persones mortes en accident de trànsit el 2020 a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Són cinc més que el 2019. Un increment que s’explica en gran part pels números negres que estan deixant els caps de setmana: 17 de les 23 defuncions –tres de cada quatre– s’han registrat durant els dies festius, molts a altes hores de la matinada. La concentració de successos entre la franja de divendres a diumenge és una tendència que va començar a detectar-se ja l’any passat.   

Fins al present cap de setmana, el balanç es mantenia semblant al del 2019, amb 18 morts a 28 de febrer. No obstant, aquest cap de setmana –cinc víctimes en dos violents accidents en què no s’han vist implicats altres conductors– la comparativa s’ha tornat sobtadament negativa. 

Notícies relacionades

Al llarg de tot el 2019, 170 persones van perdre la vida en sinistres de trànsit. Una dada que va millorar la del 2018, quan van ser 193. 

En relació amb els col·lectius més vulnerables, durant el mes de gener van morir dos motoristes, dos vianants i un ciclista. La mitjana d’edat de la majoria de les víctimes se situa entre els 45 i els 54 anys.