02 d’abr 2020

Anar al contingut

SORPRÈS IN FRAGANTI

Un metge de Màlaga roba 300 mascaretes pel coronavirus

El facultatiu va explicar que pretenia «emportar-se-les al seu poble» per repartir-les entre els seus coneguts

Julia Camacho

Un metge de Màlaga roba 300 mascaretes pel coronavirus

BIEL ALINO

L’Hospital Clínic Universitari de Màlaga ha obert un expedient sancionador a un metge del centre després de ser sorprès in fraganti quan intentava emportar-se 300 mascaretes d’alta filtració. Segons van indicar fonts del centre sanitari, es tracta de mascaretes d’alta filtració, les més cares i recomanades per evitar contagis similars als del coronavirus. Segons va explicar el facultatiu al ser descobert, la seva intenció era emportar-se-les «al seu poble» i repartir-les entre els seus coneguts.

Fonts de la gerència del centre sanitari van confirmar que s’ha obert una investigació interna per aclarir els fets. El metge era personal de la plantilla, vinculat al departament de traumatologia, i va ser sorprès portant entre 12 i 14 caixes del preuat material amb la intenció de repartir-les entre els seus coneguts davant del temor per l’expansió del Covid-19.

El centre s’ha vist obligat a obrir un expedient informatiu administratiu pel suposat ús indegut del material, els resultats del qual s’elevaran als departaments corresponents de la Conselleria de Salut, ja que es tractaria d’una infracció sancionable d’acord amb el reglament intern. Alhora, la gerència de l’hospital ha hagut d’elaborar i distribuir un comunicat a la plantilla sanitària en el qual es recorda que «l’ús del material sanitari és exclusiu i es limita a les dependències del complex sanitari», i per això en cap cas es pot extreure de l’hospital.