al japón

Mor als 112 anys l'home més vell del món

El japonès Chitetsu Watanabe ha mort 11 dies després de rebre el Guinness

Joetsu (Japan), 12/02/2020.- Japanese 112-year-old Chitetsu Watanabe poses for photographers in Joetsu, Niigata Prefecture, Japan, 12 February 2020. Chitetsu Watanabe has been recognized as world’s oldest living man by Guinness World Records. The characters on the right read ’World Number One’. (Japón) EFE/EPA/JAPAN POOL JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES

Joetsu (Japan), 12/02/2020.- Japanese 112-year-old Chitetsu Watanabe poses for photographers in Joetsu, Niigata Prefecture, Japan, 12 February 2020. Chitetsu Watanabe has been recognized as world’s oldest living man by Guinness World Records. The characters on the right read ’World Number One’. (Japón) EFE/EPA/JAPAN POOL JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES / JAPAN POOL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El japonès Chitetsu Watanabe, reconegut als 112 anys com l’home més vell del món, va morir la nit de diumenge passat, 11 dies després de rebre el reconeixement de la Guinness World Records, segons ha revelat aquest dimarts la seva família.

Watanabe va rebre l’organització el 12 de febrer a la casa per gent gran de la ciutat de Joetsu en la qual residia, a la costa oest del Japó, per rebre el certificat, i poc després va començar a experimentar falta de gana i problemes respiratoris, segons va relatar la dona del seu fill gran a la cadena pública japonesa NHK.

«Era una persona amb un humor i una curiositat meravellosos. Va tenir una bona vida, sempre amb un somriure i entusiasme, un exemple a seguir. Ens deu estar observant amb un somriure també des del cel», va dir la seva nora en declaracions a NHK.

Nascut el 5 de març del 1907 en una família de grangers, Watanabe es va traslladar als 20 anys a Taiwan, on va treballar en una refineria de sucre durant 18 anys abans de tornar al Japó, després del final de la segona guerra mundial. Aficionat a la cal·ligrafia, als flams i als gelats, quan Watanabe va rebre l’equip de l’organització Guinness va afirmar que la clau de la seva llarga vida era riure.

L’home, oriünd de la prefectura de Niigata, va ser reconegut com l’home més vell del món després de les morts el 2019 de l’alemany Gustav Gerneth (octubre), als 114 anys, i el japonès Masazo Nonaka (gener), als 113 anys, tres mesos més gran que el germànic.

Notícies relacionades

Està pendent per conèixer sobre qui recaurà el reconeixement després de la mort de Watanabe, l’únic home en la llista de les 30 persones més envellides del món elaborada pel Gerontology Research Group (GRG).

El Japó és un dels països amb més esperança de vida del món i el nombre de centenaris al país superen els 71.000, segons les xifres governamentals més recents. D’ells, un 88% són dones i, de fet, la reconeguda com la persona viva més vella del món resideix al sud-oest del país, la japonesa Kane Tanaka, que va complir 117 anys el 2 de gener. 

Temes:

Japó