El coronavirus arriba al sud d'Itàlia amb un cas a Sicília

Les autoritats informen del contagi d'una dona que estava de vacances a Palerm

Palermo (Italy), 25/02/2020.- The entrance of ’’Mercure’’ hotel where a tourist from Bergamo was tested positive for coronavirus, in Palermo, Italy, 25 February 2020. At least 229 people have been infected with the coronavirus in Italy including six deaths, commissioner Borrelli told a press conference. (Italia) EFE/EPA/Igor Petyx

Palermo (Italy), 25/02/2020.- The entrance of ’’Mercure’’ hotel where a tourist from Bergamo was tested positive for coronavirus, in Palermo, Italy, 25 February 2020. At least 229 people have been infected with the coronavirus in Italy including six deaths, commissioner Borrelli told a press conference. (Italia) EFE/EPA/Igor Petyx / Igor Petyx (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe / Roma

Les autoritats italianes van informar aquest dimarts que han registrat el primer cas de coronavirus al sud del país, concretament una dona nascuda a Bèrgam, al nord-est de Milà, que estava de vacances a Palerm (Sicília).

El president de la regió de Sicília, Nello Musumeci, ha confirmat en una nota que la dona va arribar a Palerm «abans que comencés l’emergència [del coronavirus] a la Llombardia».

Es trobava a Sicília amb un grup d’amigues i havia mostrat símptomes similars als del coronavirus.

Hospital de Palerm

Actualment està ingressada en observació en la planta de malalties infeccioses de l’hospital Cervello de Palerm, està «plenament conscient i no presenta condicions particulars de malestar».

Els equips sanitaris estan realitzant proves al seu marit i a totes les persones que en els últims dies han tingut contacte amb la pacient.

Les mostres examinades per l’hospital de Palerm seran enviades de forma immediata a l’hospital Spallanzani de Roma, on es realitzaran més controls.

Notícies relacionades

El brot del coronavirus afecta Itàlia especialment a les regions del nord, concretament a la Llombardia, la que més casos de contagi presenta, i al Vèneto.

231 infectats

Aquest virus ha deixat ja almenys 231 infectats al país, entre els quals se’n comptabilitzen set de morts, tots d’edat avançada i/o amb patologies.