MOBILITZACIÓ POLÍTICA

La Xina admet que pateix pel coronavirus la seva pitjor crisi sanitària

El president Xi Jinping afirma davant dels màxims dirigents del país que l'epidèmia ha sigut difícil de controlar

Els morts al gegant asiàtic s'acosten als 2.500, mentre que els infectats s'eleven a uns 77.000

china2ok

china2ok

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president xinès, Xi Jinping, va assegurar diumenge als màxims dirigents del gegant asiàtic que l’epidèmia de coronavirus és la crisi de salut més greu que ha viscut el país des de la fundació de la República Popular el 1949. «És la que s’estén més ràpid, amb més infectats i ha sigut la més difícil de prevenir i controlar», va afirmar en una reunió amb els set membres del Comitè Permanent del Buró Polític del Partit Comunista Xinès, òrgan dirigent del país. A la trobada es van sumar per videoconferència centenars de dirigents del partit a nivell provincial, local i de districtes, a més de responsables militars en aquestes circumscripcions, segons el diari oficial ‘Global Times’.

El president va instar tots els nivells i quadros del partit a continuar treballant «sense parar» en les tasques de prevenció i control i també en l’objectiu de reprendre el treball i la producció al país «de manera ordenada». «La nació xinesa ha experimentat moltes proves dures en la seva història, però mai s’ha vist desbordada. En canvi, s’ha tornat més i més resolta, creixent i aixecant-se davant de les adversitats», va subratllar, segons informa Efe.

Va recalcar que la situació de l’epidèmia continua sent «greu i complexa» i que «el moment actual és crucial per frenar-ne la propagació». Així mateix, va cridar a fer esforços per «alliberar completament l’immens potencial» del desenvolupament de la Xina i a lluitar per aconseguir els objectius econòmics i socials del país per a aquest any. «Cap victòria s’ha d’anunciar a la lleugera fins que sigui total», va dir, mentre va apressar a realitzar «ferms, sòlids i meticulosos esforços» en la prevenció i el control de l’epidèmia.

Comunicació efectiva

El president va assenyalar que la comunicació a través dels mitjans «ha de ser més efectiva» i va afirmar que la publicació de la informació sobre l’epidèmia «s’ha de millorar». Va recalcar que l’estabilitat social ha de ser ben salvaguardada i que les activitats il·legals que pertorbin el tractament mèdic, la prevenció de l’epidèmia i l’ordre econòmic i social hauran de ser «castigades severament».

Notícies relacionades

La multitudinària i inusual trobada de la dirigència i els quadros del partit per videoconferència es produeix un dia abans que l’òrgan rector de l’Assemblea Nacional Popular (ANP) decideixi sobre l’ajornament de la reunió anual del legislatiu xinès prevista a partir del 5 de març. La direcció de l’ANP també ha d’estudiar avui una proposta per prohibir el comerç d’animals salvatges al país i el consum de carn de caça, unes pràctiques que probablement siguin a l’origen del brot del nou coronavirus, segons els experts.

Les morts per l’epidèmia a la Xina es van elevar les últimes 24 hores a 97 fins a arribar als 2.442 morts, mentre que es van registrar 648 nous infectats fins a un total de 76.936, va informar aquest diumenge la Comissió Nacional de Salut del país asiàtic. Segons la font, fins la passada mitjanit local (16.00 GMT de dissabte), es van detectar 4.148 casos sospitosos, mentre que 22.888 pacients s’havien recuperat de la malaltia i havien sigut donats d’alta. 

Temes:

Xina Coronavirus