VIOLÈNCIA MASCLISTA A AUSTRÀLIA

Un exjugador de rugbi crema vius els seus tres fills i la seva exdona en un cotxe i després se suïcida

Rowan Baxter va saltar del vehicle i es va apunyalar; i els nens, de 3, 4 i 6 anys, van morir a l'acte

actualidad 468964862 145977031 1706x9601

actualidad 468964862 145977031 1706x9601

1
Es llegeix en minuts
Afp

L’exjugador de rugbi Rowan Baxter ha cremat vius els seus tres fills i la seva exdona després d’incendiar el seu cotxe als afores de Brisbane, a Austràlia. La policia ha qualificat el cas com una «matança atroç».

La dona, de 31 anys, va morir dimecres en un hospital de Brisbane, poques hores després que els seus tres fills, de 3, 4 i 6 anys, fossin trobats morts al cotxe. Pel que sembla, el pare es va acostar a l’automòbil, el va ruixar amb gasolina i li va calar foc, segons el diari ‘The Australian’. La mare, Hannah Clarke, de 31 anys, va aconseguir sortir del vehicle en flames i va caure a terra, cridant «m’ha ruixat amb gasolina», segons va informar el diari. Després de ser traslladada a l’hospital, va morir a causa de les greus cremades.

Baxter era dins del cotxe

La cadena pública australiana ABC ha afirmat que Baxter, de 42 anys, exjugador de rugbi dels Guerreros XIII de Nova Zelanda, era al vehicle en flames del qual va sortir abans de morir a la vorera després d’apunyalar-se.

Una amiga de les víctimes, al memorial pròxim al lloc de la tragèdia. / AP

Notícies relacionades

Aquesta tragèdia va provocar una gran onada de tristesa a les xarxes socials i moltes persones van demanar mesures més dures per combatre la violència masclista. Natasha Stott Despoja, exsenadora i presidenta de l’associació contra la violència Our Watch, va descriure la violència contra les dones a Austràlia com una «emergència nacional».

La policia que investiga l’escena de la matança als suburbis de l’est de Brisbane va dir que era massa aviat per saber la causa de l’incendi. «Encara no s’ha determinat com va passar realment l’incendi», va dir l’inspector de policia de Queensland Mark Thompson dimecres. «Anomenar aquest acte d’assassinat suïcida o accident tràgic és inapropiat per a nosaltres», va dir l’oficial de policia que va admetre que aquesta «escena insuportable» va ser la pitjor que havia vist en la seva vida.