Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimecres, 19 de febrer del 2020

Torra sospesa portar al Parlament el veto al mediador i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimecres 19 de febrer

undefined52251481 barcelona 11 02 2020 pol tica  el president de la generalita200216105001

undefined52251481 barcelona 11 02 2020 pol tica el president de la generalita200216105001 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquestes són les notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dimecres 19 de febrer.

Torra sospesa portar al Parlament el veto al mediador

Després de setmanes d’enrocament en les seves posicions sobre el relator, JxCat i ERC busquen una sortida a una qüestió, la del mediador, que els primers consideren estructural i, els segons, accessòria. El problema neix que l’independentisme no va preveure què fer si la Moncloa s’oposava al relator.  Enmig del pols, segons apunten fonts postconvergents, el president, Quim Torra, sospesa portar al Parlament la qüestió, una vegada s’oficialitzi (més) la nul·la disposició del Govern a acollir una tercera part. Una opció, revelen aquestes fonts, traslladar a la Cambra la decisió de si es pot acudir a aquesta taula fins i tot sense mediador.

Sessió de control al Govern

A partir de les 09.00 hores, sessió de control al Govern al Congrés. Pedro Sánchez només contestarà dues preguntes de l’oposició, una del PP i una altra de Ciutadans, després d’haver desviat la que li havia plantejat Vox. El cas és que el cap del Govern atendrà menys interrogants que el seu vicepresident Pablo Iglesias, que al final n’assumirà quatre. El seguirem en directe.

L’acomiadament per baixes mèdiques ja no és legal

Des d’avui, amb la publicació al BOE, ja no és motiu d’acomiadament acumular baixes mèdiques justificades. La derogació de l’acomiadament per baixes mèdiques obre ara un debat jurídic: la doctrina del Suprem i del TC avalaria considerar justificats els produïts fins a l’entrada en vigor de l’anul·lació.

El coronavirus ja ha causat més de 2.000 morts

Notícies relacionades

El Ministeri de Sanitat de la Xina ha confirmat aquest dimecres que els morts pel nou coronavirus originat a la ciutat de Wuhan han arribat als 2.004, mentre que els afectats se situen en 74.185. Seguim en directe l’evolució de l’epidèmia.

La petroquímica de Tarragona, en vaga

Els polígons petroquímics nord i sud de Tarragona estan avui en vaga per exigir que es garanteixi la seguretat al sector, després del greu accident ocorregut a la planta d’Iqoxe el passat 14 de gener, que va segar la vida de tres persones. La vaga, convocada per CCOO i UGT, també reclamarà el final de la precarietat laboral que segons el parer dels sindicats és darrere de l’accident.