El Govern central recorre la censura parental implantada a Múrcia

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, considera el pin parental com «una vulneració del dret a l'educació»

educacion-madrid

educacion-madrid

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri d’Educació i Formació Professional ha presentat aquest dimarts un recurs per la via contenciosa administrativa contra el pin parental implantat als centres educatius de la Regió de Múrcia a principis de curs, i n’ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia la suspensió cautelar.

El recurs arriba un dia després de finalitzar el termini del requeriment que el Ministeri dirigit per Isabel Celaá va remetre el 17 de gener a la Conselleria d’Educació i Cultura de Múrcia, instant a retirar de les instruccions d’inici de curs aquesta mesura que permet als pares vetar l’assistència dels seus fills a activitats complementàries als seus centres educatius.

El Govern de Múrcia, format pel Partit Popular i Ciutadans, no ha fet marxa enrere i va deixar sense resposta el requeriment del Ministeri d’Educació. «No ho farem perquè ho diu un govern que no creu en el que nosaltres creiem, com és la llibertat dels pares i mares», va assegurar divendres passat el president de Múrcia, Fernando López Miras, precisant que només retirarà el pin parental si així ho determinen les instàncies judicials.

Aquest dilluns passat, quan acabava el termini del requeriment enviat pel ministeri, Celaá va qualificar com a «sorprenent» que Múrcia «no reposi la vulneració del dret a l’educació» que, segons la seva opinió, representa el pin parental.

«Fa 25 anys que el Partit Popular governa a Múrcia i no han declarat mai que hi hagués adoctrinament. És més, el seu president diu que no hi ha cap problema. Llavors, ¿per què inventar-se’l?», va dir dilluns Celaá, acusant el Govern de López Miras de cedir davant de grups «fonamentalistes», en velada al·lusió a Vox, que exigeix el pin parental per recolzar els pressupostos a Múrcia.

El requeriment del Ministeri d’Educació enviat el 17 de gener va ser la reacció del Govern d’Espanya a l’acord del PP, Ciutadans i Vox per als pressupostos de Múrcia, que incloïa el pin parental a petició del partit de Santiago Abascal.

Autorització paterna

Notícies relacionades

El Govern de Múrcia vol ara consagrar aquesta mesura en un decret, tot i que la seva intenció és que l’autorització parental sigui obligatòria només en activitats complementàries impartides per personal aliè al centre educatiu que no sigui funcionari, cosa que eximiria policies, metges i altres professionals de l’administració.

El denominat pin parental és una iniciativa impulsada per l’organització Hazte Oír perquè les famílies puguin impedir l’assistència dels seus fills a tallers sobre diversitat afectivosexual, i el partit Vox l’ha exigit també a Andalusia i a la Comunitat de Madrid per recolzar els pressupostos en aquestes comunitats governades sense prou majoria pel PP i Ciutadans. No obstant, els governs andalús i madrileny han mostrat el seu rebuig a la implantació.