UNA BRONCA INFLADA

María Jesús Montero: «El pin parental no té res a veure amb la llibertat»

VOX continua amenaçant de no recolzar els pressupostos de Madrid si no s'aprova la mesura

undefined51852178 madrid 21 01 2020 pol tica rueda de prensa posterior a la re200121143244

undefined51852178 madrid 21 01 2020 pol tica rueda de prensa posterior a la re200121143244 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha entrat al debat de la censura parental (coneguda com a pin parental) deixant clar que la iniciativa de VOX confirma que «no totes les llibertats estan guanyades per sempre». En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la titular d’Hisenda ha retret que, en ple segle XXI, hi hagi partits polítics (sense fer referència explícita ni a VOX ni al PP) que «ni defensen l’escola pública ni l’ordenament legal». Aquests mateixos partits «no volen que els homes i les dones s’eduquin lliures i iguals». «Diuen que defensen la llibertat, però ¿a quina llibertat es refereixen? ¿A la llibertat de no saber?», va criticar la ministra.

Notícies relacionades

La censura parental va camí de convertir-se en un gran assumpte d’Estat de la mà de la inflada i desmesurada bronca política que està portant. Els responsables autonòmics de Múrcia –on la mesura es va implantar durant l’agost sense soroll– i Madrid –on el PP també governa en coalició amb Ciutadans i VOX– han assegurat que no hi ha denúncies paternals sobre la implementació de determinades xerrades en les escoles públiques i concertades. El president murcià, Fernando López Miras, assegura que no hi ha queixes, però que tot i així la mesura seguirà endavant perquè forma part del seu compromís polític, malgrat les amenaces del Govern. Per la seva banda, la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso (PP), va deixar clar que no és necessari legislar on no hi ha els problemes. No obstant això, Javier Ortega Smith, secretari general de VOX, va amenaçar de no recolzar els pressupostos autonòmics si la mesura no s’implanta a Madrid.

I la mesura ¿què és? És un requeriment pel qual es demana als centres educatius que informin els pares i les mares quan hi hagi activitats impartides per personal aliè al professorat dins de l’horari lectiu (no confondre amb les extraescolars), de tal manera que els pares autoritzin expressament l’assistència dels seus fills. La mesura, doncs, afectaria xerrades impartides per la policia sobre temes com l’assetjament escolar, la igualtat entre homes i dones o la seguretat viària. Agafant-se a les ‘fake news’, VOX assegura que moltes d’aquestes conferències tenen a veure amb el que ells consideren «ideologia de gènere», «adoctrinament» i «jocs eròtics». En declaracions a La Sexta, José Vela, tècnic d’Educació del COGAM, una associació LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), va assegurar que les xerrades que s’ofereixen a les escoles mai tenen a veure amb pràctiques sexuals, sinó amb la convivència pacífica i la igualtat.