FRONT COMÚ

Ajuntament i Govern: «En cap cas» se suspendrà el Mobile pel coronavirus

Collboni i Puigneró asseguren que «no es contempla» la cancel·lació del congrés i demanen no generar alarmismes

collboni / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dilluns que «no es contempla cap una altra possibilitat que la celebració del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil». Collboni s’ha pronunciat amb aquesta contundència poc després que s’anunciés que Sony no anirà al Mobile World Congress (MWC) pel coronavirus.

En declaracions als periodistes després de participar en un acte junt amb el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres, Collboni ha explicat que l’ajuntament està en contacte permanent amb els organitzadors del MWC, amb el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut de la Generalitat «perquè el Congrés es dugui a terme amb normalitat».

El primer tinent d’alcalde ha destacat que al Congrés Mundial de Mòbils hi participen 2.800 empreses i que les que han decidit no anar-hi –Sony, LGEricsson i Amazon–, «tot i que importants», són poques i espera que «tornin en la pròxima edició». 

Puigneró: «El MWC no penja d’un fil»

En la mateixa línia, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Mobile «en cap cas» se suspendrà ni es retardarà, i ha demanat no generar alarmismes. En una entrevista de RAC-1, Puigneró ha defensat que té «plena confiança» que el MWC es desenvoluparà amb normalitat i ha indicat que ho tenen tot preparat.

Ha remarcat que tot i que estan «preocupats», el MWC «no penja d’un fil»: «Estem, evidentment, preocupats pel que està passant amb el tema del coronavirus i estem prenent les mesures perquè tot vagi amb normalitat, però [el MWC] no penja d’un fil», ha exposat.

Contra el «virus de la por»

El conseller de Polítiques Digitals ha remarcat que no s’ha produït cap cas de coronavirus a Catalunya: «És un lloc segur de coronavirus». «El que no podem permetre és que se’ns inoculi, en aquest cas, el virus de la por, que seria el pitjor que ens podria passar», ha valorat Puigneró.

Notícies relacionades

Ha emfatitzat que «no hi ha cap motiu» per no anar al Mobile i ha dit que estan en contacte permanent amb els organitzadors del saló, la GSMA. «Cada any surten qüestions sobrevingudes respecte al Mobile. Aquest any que ens pensàvem que tot ja ho teníem controlat, va i apareix aquest coronavirus», ha exposat, i ha recalcat que GSMA, Fira de Barcelona i Generalitat estan preparats per tornar a fer un bon saló.

Sobre les empreses que han anunciat que no hi assistiran, Puigneró ha afirmat que el nombre total de les que vindran al MWC «són moltes més» i que no venen per les polítiques d’empresa que no deixen viatjar els seus treballadors pel món davant del brot, no per una qüestió exclusiva del saló o de Catalunya.