CELEBRACIÓ A FUKUOKA

La dona més longeva del món compleix 117 anys

La japonesa Kane Tanaka revalida el seu propi rècord

tanaka

tanaka

1
Es llegeix en minuts
Efe

La japonesa Kane Tanaka ha complert 117 anys i així ha revalidat el rècord de dona més longeva del món reconeguda. Ho ha celebrat aquest diumenge amb una festa d’aniversari a la residència d’avis del sud-oest del Japó on viu.

Tanaka, reconeguda pel Grup d’Investigació en Gerontologia (GRG, en les seves sigles en anglès) i rècord Guinness com la dona de més edat del món, ha celebrat el seu aniversari amb el personal i amics al centre de Fukuoka on resideix, segons han difós les càmeres de la cadena local de televisió TVQ Kyushu.

Tanaka, que va complir 117 anys el 2 de gener, va assaborir un tros de la seva porció de pastís d’aniversari i somrient en va demanar una mica més. La japonesa va ser reconeguda l’any passat amb el rècord Guinness.

Notícies relacionades

El Japó compta amb una de les societats més envellides del món i el 2019 va superar per primera vegada la xifra dels 70.000 centenaris. El 88% dels nipons de 100 o més anys són dones, segons dades del Ministeri de Salut, Treball i Benestar Social del Japó.

Tanaka és un exemple vivent del ràpid envelliment demogràfic del país, que des de l’any 2000 ha quintuplicat el nombre de centenaris censats, cosa que genera preocupació per les perspectives econòmiques i la futura mà d’obra del país, on també s’està reduint progressivament la taxa de natalitat.