FRED I PLUJA

Una borrasca atlàntica provocarà una baixada de temperatures durant el cap de setmana

La primera meitat de la setmana entrant predominarà el flux de component nord, fred i relativament sec, amb gelades nocturnes generalitzades

lluvia-rubi

lluvia-rubi

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Una borrasca atlàntica portarà un front fred des del cap de setmana que deixarà inestabilitat i un descens de temperatures a tot el país, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, després d’uns dies amb temperatures temperades, superiors a les habituals en aquesta època de l’any, dissabte una borrasca atlàntica s’acostarà a Espanya amb un front fred que recorrerà la Península d’oest a est al llarg del cap de setmana.

Després del seu pas, les temperatures experimentaran un descens significatiu, sobretot diumenge, i es prolongarà els primers dies de la setmana que ve.

A més, la primera meitat de la setmana entrant predominarà el flux de component nord, fred i relativament sec, amb gelades nocturnes generalitzades a l’interior peninsular. En qualsevol cas, el temps es mantindrà estable a bona part de la Península, tot i que dilluns seran probables algunes precipitacions al Cantàbric, de neu per sobre dels 800 metres aproximadament.

L’excepció a aquell temps estable es trobarà a l’àrea mediterrània, ja que s’espera que al final de diumenge s’aïlli una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) al sud de la Península l’evolució de la qual presenta encara força incertesa.

Notícies relacionades

En conseqüència, aquells dies és probable que en zones del sud-est peninsular i de les Balears es produeixin algunes precipitacions que podrien ser en ocasions localment fortes i acompanyades de tempestes.

El descens tèrmic i la inestabilitat també arribaran a l’arxipèlag canari a partir de diumenge, i els següents dies les temperatures es mantindran en valors inferiors als habituals en aquesta època de l’any amb probables precipitacions.

Temes:

Pluges