Les notícies que marcaran el dia d'avui, dijous 19 de novembre

La sentència pel 'cas ERO' i altres notícies que marcaran l'agenda d'aquest dimarts 19 de novembre del 2019

L’expresident andalús Manuel Chaves, davant la comissió parlamentària que investiga irregularitats en la Fundació Andalusa Fons de Formació i Ocupació.

L’expresident andalús Manuel Chaves, davant la comissió parlamentària que investiga irregularitats en la Fundació Andalusa Fons de Formació i Ocupació. / María José López (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquest dimarts es coneixerà, un any després del final del judici, la sentència del ‘cas ERO’. Aquesta serà una de les notícies destacades d’aquesta jornada. Les repassem:

Chaves i Griñán coneixeran la sentència del ‘cas ERO’

Els expresidents socialistes Manuel Chaves i José Antonio Griñán i 19 ex alts càrrecs més de la Junta coneixeran la sentència del cas dels ERO fraudulents. S’enfronten a penes de fins a 30 anys d’inhabilitació i 8 anys de presó per prevaricació i malversació en el cas dels ERO fraudulents. A les 12.00 hores estan citats a l’Audiència de Sevilla per conèixer la sentència.

Legislatura incerta a Catalunya

L’autoinculpació de Quim Torra en el judici per desobediència situa Catalunya davant d’un incert compte enrere de la legislatura. La inhabilitació del president podria precipitar el calendari electoral i accentuar encara més la tensió entre JxCat i ERC. Aquest matí, la Mesa del Parlament abordarà l’anul·lació per part del Tribunal Constitucional de la resolució sobre l’autodeterminació.

Tempesta a la selecció: Rubiales explica la destitució de Robert Moreno

L’etapa de Robert Moreno com a seleccionador nacional arriba a la seva fi. La seva situació d’interinitat es va manifestar des de l’inici i la possibilitat que Luis Enrique torni s’ha mantingut sempre viva. Ara, a les portes d’aquesta tornada de Luis Enrique, la Federació prescindeix de Moreno. Luis Rubiales donarà avui en roda de premsa explicacions d’aquesta destitució.

Entrevista a Evo Morales

Notícies relacionades

Des del seu exili forçat a Mèxic, Evo Morales aborda en aquesta entrevista la situació a Bolívia i apunta al racisme com un dels factors de la seva sortida: «No accepten que un indígena hagi canviat Bolívia».

Polèmic gir dels EUA a Israel

En contra del que estableix la legislació internacional, els assentaments jueus als territoris ocupats palestins han deixat de ser il·legals per als Estats Units. Així ho va anunciar ahir el seu secretari d’Estat, Mike Pompeo, en una decisió que trenca amb l’actitud mantinguda per Washington des de fa quatre dècades i serveix per avalar les polítiques expansionistes dutes a terme pels successius governs israelians des que va començar l’ocupació el 1967. La decisió és un clau més en les tensions a la regió.