sentència de l'audiència provincial

23 anys de presó per a l'amo de diversos cines que abusava de menors al Maresme

El condemnat, de 74 anys, els oferia feina com a repartidors a canvi de sexe

palau de justcia

palau de justcia

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 23 anys i vuit mesos de presó l’amo de diverses sales de cine del Maresme per prostituir i abusar sexualment de diversos menors entre el 2007 i el 2011, als quals es va aproximar amb l’excusa de contractar-los per repartir publicitat.

En la seva sentència, la secció 6a de l’Audiència Provincial considera l’empresari de 74 anys culpable de tres delictes d’abús sexual, dos dels quals continuats, i dos de prostitució i corrupció de menors, i l’obliga a indemnitzar amb 46.500 euros les víctimes, d’edats compreses entre els 13 i 17 anys quan van succeir els fets.

El tribunal ha decidit també absoldre’l del delicte d’exhibicionisme, així com de quatre més de prostitució i corrupció de menors, però li imposa el pagament d’una multa de 8.450 euros i una ordre d’allunyament respecte a les seves víctimes.

La fiscalia demanava 43 anys de presó per a L. G. M., propietari d’una empresa que gestionava cines de barri i parroquials com La Calàndria del Masnou i que col·laborava també en les projeccions que es fan al Foment Mataroní de Mataró.

Oferia feina a canvi de sexe

D’acord amb el Ministeri Públic, el condemnat seguia un mateix ‘modus operandi’: fitxava els joves, els oferia feina i, passat un temps, els proposava incrementar els seus ingressos a canvi de sexe, tot i que altres vegades també els ho proposava directament, abans que els menors comencessin fins i tot a treballar als cines.

Durant el judici, L. G. M. va admetre conèixer les víctimes i haver-ne contractat algunes com a repartidors de publicitat, però va asseverar que «mai» els va oferir mantenir relacions sexuals per diners.

«És totalment fals, és insòlit, ho nego rotundament. No tinc libido des de fa molts anys», va dir davant del tribunal, i va al·legar que pateix una disfunció erèctil que li impedeix ejacular i mantenir relacions.

No obstant, i entre explicacions confuses, també va reconèixer que en una ocasió va portar dos menors i una prostituta a un domicili de Sant Just Desvern, on es van consumar relacions sexuals però ell no hi va participar.

Semen i lubricant

Al llarg de la investigació, la policia va intervenir un llençol amb restes de semen en un dels cines, en què també van localitzar lubricant que, segons L. G. M., utilitzava per «netejar les cintes» de les pel·lícules.

Tal com van assenyalar els pèrits, el semen trobat corresponia al perfil del condemnat i al de tres menors, a més de vuit persones més que no han sigut identificades.

Notícies relacionades

La declaració més insòlita va ser la d’un dels testimonis citats per la defensa, un noi que fins aleshores havia negat haver patit abusos per part de l’empresari però que, en el judici, va canviar la seva versió.

El noi va assegurar que el condemnat va abusar tant d’ell com del seu cosí –una altra de les víctimes– en reiterades ocasions des que tots dos tenien 12 i 13 anys i que, per a això, els pagava quantitats que van anar oscil·lant dels cent als cinquanta euros.