02 juny 2020

Anar al contingut

CÀRRECS DE PROSTITUCIÓ I ABÚS

L'amo de diversos cines del Maresme acusat d'abusos a menors al·lega «llacunes de memòria»

Durant la vista oral, l'acusat ha rebutjat tots els càrrecs, però ha admès conèixer els nois, ja que, ha dit, va contractar-ne alguns com a repartidors de publicitat per al cine La Calàndria, ubicat al Masnou

Efe

L'amo de diversos cines del Maresme acusat d'abusos a menors al·lega «llacunes de memòria»

L’Audiència de Barcelona jutja des d’aquest dimarts un empresari acusat d’abusar i prostituir entre el 2007 i el 2011 set menors, que va contractar per repartir publicitat dels seus cines, i per aquests fets la Fiscalia demana 43 anys i tres mesos de presó, així com una multa de 38.880 euros.

Durant la vista oral, l’acusat ha rebutjat tots els càrrecs, però ha admès conèixer els nois, ja que, ha dit, va contractar-ne alguns com a repartidors de publicitat per al cine La Calàndria, ubicat al Masnou, i el Foment Mataroní, a Mataró, però ha recalcat que «mai» els va oferir mantenir relacions sexuals per diners.

«És totalment fals, és insòlit, ho nego rotundament. No tinc libido des de fa molts anys», ha assenyalat davant del tribunal abans d’assegurar: «Vivim en un món molt sexualitzat però mai vaig proposar res». L’empresari ha al·legat així que pateix des de fa temps una disfunció erèctil que li impedeix ejacular, un argument que la fiscal ha provat de desmuntar, a l’interrogar-lo sobre un llençol que la policia va intervenir en un dels seus cines i en el qual es van trobar restes de semen.

Quant al lubricant que els agents van descobrir a la mateixa sala de cine, on hi havia també un matalàs, ha asseverat que el feia servir per «netejar les cintes» de les pel·lícules.

D’altra banda, l’acusat, que també ha dit patir llacunes de memòria a causa del Parkinson, ha reconegut haver mostrat revistes pornogràfiques a un dels menors, però ha assegurat que no va ser intencionat sinó que se les van trobar mentre netejaven el local.

Entre les explicacions que ha ofert, algunes complicades, també ha confessat que es van mantenir relacions sexuals en un domicili de Sant Just Desvern al qual va portar dos menors i una prostituta, però ha garantit que ell no va participar en aquests actes.

Després de la declaració de l’empresari, que ha arribat al Palau de Justicia, seu de l’Audiència de Barcelona, amb el rostre cobert per un mocador, una gorra i ulleres de sol, ha sigut el torn de les víctimes, que ho han fet a porta tancada.

No obstant, una d’elles, que ha sigut citada com a testimoni, ha explicat que l’acusat va abusar d’ell i del seu cosí –una altra de les víctimes– en reiterades ocasions des que tots dos tenien 12 i 13 anys i que els pagava quantitats que van anar oscil·lant dels 100 als 150 euros. El judici continuarà dimecres amb les proves pericials i documentals.

Tres delictes d’abús sexual

L’acusat, L. G. M., era propietari de diversos cines de barri, alguns de parroquials i ubicats a la comarca barcelonina del Maresme, circumstància que va aprofitar per accedir a menors, a qui oferia feina i dels quals després abusava sexualment.

La fiscal l’acusa de tres delictes d’abús sexual, dos d'aquests de continuats, sis delictes de prostitució i corrupció de menors i un d’exhibicionisme, per la qual cosa sol·licita també el pagament a les víctimes de 35.000 euros en concepte de responsabilitat civil i demana una ordre d’allunyament dels nois d’almenys 1.000 metres.

Segons l’escrit del Ministeri Públic, l’acusat es va aprofitar d’almenys tres menors que havia contractat al seu cine per abusar-ne mentre que en altres casos no va arribar a mantenir relacions perquè les víctimes van refusar treballar a l’establiment a canvi de sexe.

El ‘modus operandi’ era generalment el mateix: fitxava els nois, els oferia feina i passat un temps els proposava incrementar els ingressos a canvi de sexe, tot i que altres vegades també els ho proposava directament, abans que els menors comencessin ni tan sols a treballar als cines.