LES CLAUS D'AVUI

El Congrés tanca avui la legislatura i altres notícies del dia, en un minut

hemiciclo-del-congreso-vacio-una-vez-que-los-diputados-han-abandonado-sus-escanos-1569084573896

hemiciclo-del-congreso-vacio-una-vez-que-los-diputados-han-abandonado-sus-escanos-1569084573896

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les notícies que heu de conèixer avui per estar al corrent de l’actualitat:

1. El Congrés tanca avui 126 dies de legislatura: Aquest és el seu pobre balanç. Els partits es preparen ja per al 10-N pendents de les enquestes electorals. Pedro Sánchez fia el seu resultat al vot no ideològic activat pel procés, el ‘brexit’ i Franco.


2. La fiscalia acusa els CDR detinguts de voler atemptar després de l’1-O.  La Guàrdia Civil els ha confiscat ingredients per a la possible fabricació d’amonal i termita i el pla d’una caserna. Les detencions desencadenen una onada de manifestacionsTorra acusa l’Estat d’associar independentisme amb violència i el sobiranisme denuncia la creació d’un «fals relat» abans de la sentència del procés.


3. Greta Thunberg electritza l’ONU amb un discurs carregat d’emoció en defensa del clima.  Un total de 68 països es mostren disposats a millorar els seus plans interns d’acció climàtica. Entre els quals, Espanya: Sánchez compromet 150 milions per al Fons Verd Mundial.  

Notícies relacionades

4. Torpede al model turístic de masses. La fallida de Thomas Cook, l’operador de turisme britànic més important, fereix les previsions de les Balears i les Canàries i qüestiona el model. 

5. Messi, The Best. La FIFA corona per primera vegada el davanter del Barça i consagra Megan Rapinoe com a millor jugadora mundial.