Des d'aquest dilluns

Els aspirants a conductor podran utilitzar a l'examen els sensors d'aparcament

La majoria de cotxes en l'actualitat ja compten amb diferents sistemes, que el 2022 seran obligatoris a la UE

zentauroepp21288050 barcelona 21 01 2013 entrada en vigor del nuevo examen  del 190914125522

zentauroepp21288050 barcelona 21 01 2013 entrada en vigor del nuevo examen del 190914125522

1
Es llegeix en minuts
Efe

Des d’aquest dilluns, els aspirants a obtenir el carnet de conduir podran fer servir a l’examen pràctic alguns sistemes d’ajuda a la conducció que porten incorporats els vehicles com la càmera posterior, els sensors d’aparcament o el mecanisme ‘star-stop’, que permet l’arrencada i aturada del motor automàticament en ralentí.

A partir de demà, segons informa la Direcció General de Trànsit, entra en vigor una instrucció per la qual la DGT permet que els vehicles utilitzats per fer exàmens disposin de determinats sistemes d’ajuda (ADAS), que, de forma progressiva, s’han anat incorporant als cotxes d’alta gamma des del 2012 i als de gamma mitjana des del 2015.

La majoria de cotxes ja compten en l’actualitat amb diferents sistemes que el 2022 seran obligatoris a la UE.

Segons la instrucció aprovada, els alumnes que s’examinin podran utilitzar alguns d’aquests mecanismes, mentre que d’altres s’hauran de desactivar, com el control adaptatiu de la velocitat, el sistema d’avís i/o correcció de canvi involuntari de carril o el d’ajuda a l’estacionament total del cotxe.

Altres millores

Tindran permès utilitzar el sistema ‘star-stop’,l’ajuda de sortida en pendent que impedeix, segons l’angle d’inclinació en què es troba el cotxe, que el vehicle se’n vagi cap enrere a l’aixecar el peu del fre o l’activació automàtica de l’enllumenat i eixugaparabrises.

A més podran utilitzar el sistema AEB de frenada d’emergència, que, en cas de badada, impedeix una col·lisió per topar amb un altre cotxe; l’alerta de trànsit creuat, per la que un sensor adverteix el conductor que va marxa enrere en un aparcament en bateria de la presència d’un altre cotxe, o l’avís de frenada d’emergència quan un vehicle que circula davant freni de forma sobtada.

Notícies relacionades

Les càmeres de marxa enrere, les de 360 graus o els sensors d’aparcament també estaran permeses a l’examen de conduir, mentre que els aspirants no podran fer servir el sistema d’ajuda d’estacionament total.

Trànsit recorda que, com ja passa, els examinadors podran sol·licitar a l’aspirant la comprovació prèvia de qualsevol d’aquests sistemes.