PRIMER BALANÇ DE VÍCTIMES

Bahames confirma cinc morts pel pas de l'huracà 'Dorian'

evacuadas las zonas costeras de carolina del sur y georgia por la llegada del huracan dorian / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El primer ministre de les Bahames, Hubert Minnis, va confirmar aquest dilluns la mort de cinc persones després del destructor pas del’huracà ‘Dorian’ per l’arxipèlag atlàntic.

Minnis, en una conferència de premsa, va indicar que de moment és la informació disponible i que cal ser molt acurats amb les dades que es donen sobre morts. El primer ministre va dir que es tracta d’una tragèdia històrica que caldrà superar amb molt temps.

La xifra oficial de morts confirmada pel primer ministre arriba després que durant tot el dia es donés com a vàlida la mort d’un nen a les illes Abaco, que va morir ofegat, segons va confirmar un familiar. Els cinc morts van perdre la vida a les illes Abaco, tot i que Minnis no va entrar en detall de quina va ser la causa de la mort.

“Cal anar molt amb compte amb aquesta informació”, va recalcar el primer ministre de les Bahames, que va dir que les illes Abaco van resultar completament destruïdes pels efectes del pas de l’huracà ‘Dorian’. “Hi va haver inundacions sense precedents”, va destacar el primer ministre, que va relatar com cases i edificis van quedar completament devastats pels vents i les pluges torrencials.

Minnis va confirmar que la Guàrdia Costanera dels Estats Units està treballant sobre el terreny a les illes Abaco per rescatar les persones que van quedar atrapades a les teulades per la brutal crescuda del nivell del mar.

Huracà fins aquest dimarts

El primer ministre va insistir que no s’han de difondre notícies falses en relació amb les persones mortes pel caos que això representa i va dir que aquesta conducta és “molt nociva”. El funcionari va detallar que està en contacte constant amb les agències d’emergència que duen a terme la seva tasca de rescat a les Bahames i amb Governs d’altres països que s’han ofert a ajudar les illes.

Notícies relacionades

Minnis va indicar que encara és aviat per conèixer el balanç del pas de ‘Dorian’ per les Bahames, bàsicament perquè s’espera que continuï colpejant l’arxipèlag atlàntic durant almenys fins demà.

L’atenció ara se centra en Gran Bahama, l’illa sobre la qual ‘Dorian’ ara mateix exerceix tota la seva força. El Servei Meteorològic de les Bahames va informar que la força de l’huracà se sentirà durant moltes hores més sobre Gran Bahama a causa de la lentitud de la velocitat amb què es mou. A més, l’agència va advertir que a tot l’arxipèlag se sentiran condicions de tempesta tropical a causes de les bandes de l’huracà.

Temes:

Huracans