Investigació

Trobats ossos humans a la fossa de les nenes d'Alcàsser

Un informe forense determina que les restes trobades el 24 de juny per una parella corresponen a unes falanges

ealos21328914 valencia 25 1 13   sociedad alcasser  20 aniversario del cri190620142238

ealos21328914 valencia 25 1 13 sociedad alcasser 20 aniversario del cri190620142238

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El passat 24 de juny una parella va trobar uns ossos al paratge en què van ser trobats els cadàvers de les nenes d’Alcàsser. Inicialment es va pensar que eren d’un animal, però ara s’ha determinat que corresponen a un ésser humà: es tracta de quatre petites falanges, segons ha avançat ‘Las Provincias’. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per determinar si pertanyen a alguna de les víctimes del crim que va commocionar Espanya entre finals del 1992 i el 27 de gener del 1993, quan van ser trobats els cossos sense vida de la Miriam, la Toñi i la Desirée en una fossa de la localitat valenciana de Tous.

La Unitat d’Antropologia Forense de l’Institut de Medicina Legal de València ha analitzat els quatre trossos de falange que es van trobar i ha pogut determinar-ne l’origen, però no s’ha pogut estimar l’edat ni el sexe de les restes, informa la mateixa font. 

Notícies relacionades

Ara el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 d’Alzira, encarregat del sumari del cas, decidirà si les falanges són traslladades a un laboratori per extreure’n l’ADN i comparar-lo amb el d’una de les nenes.

El cas va acabar amb un únic empresonat, Miguel Ricart, que va sortir de la presó fa més de cinc anys beneficiant-se de la doctrina Parot. Per la seva part, Antonio Anglés, considerat l’autor material del triple crim, segueix oficialment en situació de crida i cerca.