Glòria Serra: "L'assassí d'Alcàsser va arribar viu al port de Dublín"

'Equipo de investigación' reconstrueix la fugida del triple assassí d'Alcàsser

zentauroepp3151848 md31 madrid 04 07 05   fotograf a de archivo datada el 23 de180126145015

zentauroepp3151848 md31 madrid 04 07 05 fotograf a de archivo datada el 23 de180126145015

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

'Equipo de investigación', espai que emet aquest divendres a la nit La Sexta i que presenta Glòria Serra, compleix set anys i ho celebra amb un reportatge sobre la fuga d'Antonio Anglés, acusat del triple crim d'Alcàsser, en què han entrevistat les persones que el van veure al llarg de la seva fugida. Aquest matí, la periodista ha assegurat a RAC-1 que la investigació del seu equip demostra que l'assassí de Desirée, Miriam i Antonia va arribar viu al port de Dublín.

Un parell de mesos després de la desaparició d'Anglés, els mitjans van difondre la hipòtesi que el fugitiu podria haver mort a les fredes aigües a prop del port de Dublín. No obstant, Glòria Serra assegura que el programa especial que ha preparat el seu equip demostra que va arribar viu al port de Dublín. La presentadora ha suggerit a més que la investigació periodística del programa, titulat El fugitivo, ha sigut capaç de reconstruir els primers passos que va seguir Anglés a l'arribar a la capital irlandesa i ha apuntat que és molt probable que l'espai obligui a reobrir el cas.

25 testimonis

"No treballem amb l'espuma, treballem amb els fets i hem volgut buscar només els fets", ha dit Serra en la presentació als mitjans, i ha explicat que els reporters han localitzat 25 testimonis "que donen les claus d'una fuga sense precedents" i que en la majoria dels casos és la primera vegada que parlen públicament.

Per primera vegada en els 270 reportatges emesos des que el format va començar la seva emissió el 2011 al late night d'Antena 3 -el 2013 va fer el salt a la franja de màxima audiència de La Sexta-, Serra no narrarà la història, ja que els 25 testimonis són en aquest cas el fil conductor.

Serra ha explicat que aquest relat de la fuga d'Anglés el gener del 1993, que té uns "girs de guió que et deixen atònit", no només mostra la persecució de les forces de seguretat, sinó també perfila "el retrat d'un delinqüent menys comú del que pensaven els investigadors.

Notícies relacionades

El fugitivo, dirigit per Jorge Saucedo i Genar Martí, es basa en el treball d'investigació d'aquests dos periodistes del programa, que s'han mostrat "esperançats" que almenys dos dels testimonis que han entrevistat siguin cridats a declarar per la policia.

Entre els testimonis que apareixen al reportatge hi ha, entre altres, el de la perruquera que li tenyeix els cabells en ple centre de València, la dona de l'agricultor que el treu del País Valencià en el seu cotxe, el germà del toxicòman que l'acull durant uns dies a Portugal i que és un confident policial i el capità del vaixell anglès on m'amaga de polissó.