Sis detinguts

Una família ocultava sota la dutxa una plantació de marihuana a Barcelona | Vídeo

Una operació policial al Prat acaba amb aquest clan, el líder del qual s'havia presentat a les últimes eleccions municipals

faro-conjunta-editado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil han desarticulat un clan familiar dedicat al tràfic de marihuana que operava des del Prat de Llobregat (Barcelona). Als detinguts se’ls imputen delictes contra la salut pública, frau del fluid elèctric, pertinença a grup criminal i tinença d’armes. Havien excavat sota una vivenda una plantació, a la qual s’accedia a l’aixecar el plat de la dutxa.

Es tracta de sis homes i una dona, d’edats compreses entre els 22 i els 53 anys, de nacionalitat espanyola excepte en el cas d’un dels arrestats, que té nacionalitat marroquina. Durant el dispositiu també es va detenir una dona que tenia una ordre de detenció i ingrés a la presó pendent

Aquesta investigació es va generar a partir del coneixement que la Guàrdia Civil va tenir d’un enviament de marihuana amb destí a Holanda. La persona que feia l’enviament es desplaçava amb un vehicle que estava sent investigat pels Mossos per la seva part i que pertanyia a un dels líders del clan.

El líder, aspirant a polític municipal

El passat 19 de juny es va dur a terme l’operació policial conjunta per desarticular el grup organitzat. Es van dur a terme set entrades i registre, sis al Prat i una a Abrera, sis de les quals, simultànies. Durant el registre es va detenir set persones, sis homes i una dona. Com a fet anecdòtic, s’ha de destacar que un dels líders del clan s’havia presentat a les últimes eleccions municipals sota el paraigua d’una agrupació local.

Els agents van localitzar a l’interior dels domicilis tres armes de foc curtes, una de les quals del calibre 45, dos de simulades, nombrosos cartutxos de munició, un miler de plantes de marihuana, quatre vehicles i uns 10.000 euros.

Les plantacions disposaven d’una instal·lació elèctrica des d’on punxaven la llum i alimentaven d’energia els llums tèrmics a més d’extractors i aires condicionats. 

Notícies relacionades

Davant dels indicis que hi hagués una plantació de marihuana en un immoble en un carrer on ja s’havien fet tres dels registres es va demanar una ordre judicial per dur a terme una setena entrada. Una vegada dins els policies van localitzar la plantació en un amagatall ocult en un soterrani que s’havia construït expressament per tenir plantacions de marihuana. El clan havia dissenyat aquest espai, excavat expressament sota de l’immoble, pel qual cosa la seva entrada s’ocultava sota d’un plat de dutxa de 200 quilos de pes i que s’accionava automàticament. 

El soterrani estava compartimentat en tres espais d’uns 15 metres quadrats i amb una altura de 2,5 metres, amb la qual cosa garantien que les plantes poguessin créixer en altura. En aquest últim registre es va trobar una altra arma curta d’aire comprimit i una plantació interior amb 710 plantes de marihuana.

Temes:

Cànnabis