A l'AP-7, la B-30 i la C-58

Cues quilomètriques per la protesta dels doctorands de la UAB a Bellaterra

El personal docent investigador (PDI) fa vaga per reclamar l'aplicació de les millores previstes al nou estatut

rotondas uab car 1200

rotondas uab car 1200

1
Es llegeix en minuts
ACN

La protesta dels doctorands de la UAB provoca congestió a l’AP-7, la B-30 i la C-58, segons informa el Servei  Català de Trànsit. Cap a les 8.00 hores han tallat les rotondes d’accés a la universitat, a Bellaterra, la qual cosa ha provocat que hi hagi 12 quilòmetres de congestió entre Montornès i Barberà a l’AP-7, tres quilòmetres de cua al Papiol en sentit Tarragona, 3 quilòmetres d’aturades a la B-30 a Cerdanyola del Vallès en sentit sud, i també retencions en la C-58 des de Trinitat fins a Ripollet (7 quilòmetres).

Els doctorands fan vaga aquest dimarts per reclamar que s’apliquin les millores que estipula l’Estatut de Personal Investigador en Formació (EPIF), aprovat a començaments de març pel Govern. La convocatòria de vaga, s’ha ampliat a tot el personal docent i investigador de les universitats públiques.

Notícies relacionades

Entre d’altres, l’estatut reconeix el personal predoctoral com a treballador i estableix que el temps que dura una baixa no es computa en la durada del contracte. També preveu un increment salarial, la voluntarietat de la docència i l’allargament dels contractes fins als quatre anys per evitar que els doctorands treballin per acabar la tesi estant a l’atur, el que consideren un ‘fau de llei’''.

Així ho ha explicat un dels membres de la plataforma Doctorands en Luita de la UAB, Alejandro Ramos, que van ser els primers a mobilitzar-se. Els professors estan convocats a una manifestació aquesta tarda a partir de les sis a la plaça Universitat.

Temes:

UAB Catalunya