Investigació policial i rastreig a les xarxes

Recerca contra rellotge d'un gos malalt del cor robat a Sant Cugat

Una família va agafar el Bracket, un buldog francès negre, de la porta d'una botiga

perro

perro

3
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

"Que si us plau me'l torni, que és part de la meva família, que estem trencats per dins i patim una angoixa constant. Està operat del cor i necessita medicació diària. Que el portin a un veterinari o que el lliguin a un fanal perquè el puguem trobar", suplica Almudena Herraiz, la propietària del Bracket, un petit buldog francès de pura raça de tres anys que va ser robat dissabte passat a l’entrada d’una cèntrica i freqüentada botiga de Sant Cugat del Vallès.

Amb l’emoció continguda, després d’haver passat dos dies plorant, Herraiz, una jove dentista, recorda perfectament minut a minut tot el que va fer dissabte 27 d’abril, l’últim dia que va veure el Bracket. "Vaig entrar a Casa Atmeller del carrer de Francesc Moragas a comprar dues coses i el vaig deixar lligat en un ganxo per a mascotes a l’entrada. Quan estava pagant vaig notar alguna cosa, una sensació. I al sortir el Bracket ja no hi era". Eren les 11 del matí

Fals sospitós i una bona pista

A partir d’aquell instant van començar les carreres pel carrer, la mobilització dels empleats i clients de la botiga i els transeünts de la zona. L’avís a la comissaria pròxima de la policia local i la persecució d’un home que portava un gos idèntic al Bracket. Tot el dissabte pentinant el centre de Sant Cugat. I també els carrers de Rubí per un fals avís. I tres dies després, Herraiz continua sumida en l’angoixa però disposada a guanyar aquesta carrera contra rellotge per salvar el seu gos d’una mort probable si no pren la medicació.

"Estic molt sorpresa i agraïda per l’ajuda de la gent que no deixa de compartir el cartell i la meva alerta per les xarxes socials. Hi ha voluntaris que han posats cartells pels carrers. I molta gent que em truca i em recolza", explica il·lusionada. "Sempre he cregut en la gent i ara més que mai", afegeix.

Les imatges de les càmeres

De moment, ha aconseguit també que la policia local de Sant Cugat examini les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha al carrer de Francesc Moragas. Hi ha un testimoni que va veure una parella amb una nena d’uns 5 anys que agafaven el gos a la porta de la botiga i es ficaven en un cotxe aparcat a la zona blava d’aquest mateix carrer abans de desaparèixer. Aquesta és la pista més sòlida, que investiguen també els Mossos d’Esquadra.

Tot i que un gos d’aquestes característiques, amb pedigrí, costa més de 1.000 euros, els robatoris d’aquest tipus de mascotes són extraordinaris, segons fonts policials. Els animals porten un xip que permet identificar-los. "Els demano als que el van agafar que ens el tornin. Si l’han tingut aquests dies, deuen haver comprovat com d’especial i bo és. Que entenguin que el gos pateix i també ens necessita, que està malalt i ha de tornar a medicar-se, que necessita una vida de repòs", explica Herraiz.

El desaprensiu aprofitat

I mentre confia "en la bona gent", aquesta jove dentista lamenta també que hi hagi desaprensius com el que li va trucar per demanar-li diners per dir-li on és el Bracket. Des d’aquest mateix número, altres persones a qui se’ls havia extraviat la seva mascota han rebut trucades oferint la seva col·laboració a canvi de diners. La policia ja va darrere d’ell. Un aprofitat del dolor i la desesperació. 

Notícies relacionades

"Jo em vaig passar tota la vida demanant als meus pares un gos i mai me'l van comprar. Quan ja de gran me’n vaig anar a viure amb la meva parella, vam decidir complir aquest somni d’infància i vam anar a buscar el Bracket. Després es va posar malalt i el vam operar del cor. No pot córrer, ni passar calor. Però és molt tranquil i bo. I ens dona molt d’amor".

  

Temes:

Gossos Robatoris