Vigilància d'incògnit a les carreteres

Enxampada una conductora donant el pit i diversos automobilistes afaitant-se

Els cotxes policials camuflats, que porten 17.000 multes en tres mesos, s'emporten moltes sorpreses

zentauroepp47526079 transit190417185623

zentauroepp47526079 transit190417185623 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’ús dels cotxes camuflats en la vigilància de les carreteres s’ha recuperat de forma intensiva aquest any com una de les mesures fonamentals per frenar l’increment de la sinistralitat. Només des de començaments d’any, aquestes patrulles han detectat 17.443 infraccions, va explicar el comissari general de Mobilitat, Joan Carles Molinero.

"No es tracta de conductors d’un perfil únic, sinó molt variat", va explicar el comandament policial en la presentació de l’operació sortida abans de detallar alguns dels casos més sorprenents que han descobert en aquests tres últims mesos les patrulles Espiell.

«Una de les patrulles va detectaruna conductora que circulava sense portar posat el cinturó de seguretat mentre alletava un nadó, en comptes de parar el cotxe per fer-ho». La conductora va ser sancionada pels agents.

També sorprèn la detecció de diversos conductors afaitant-se mentre estan el volant i que també han sigut multats.  Tot i que el premi a la temeritat en aquesta barreja d’higiene personal i conducció se l’emporta «el conductor d’un camió de 40 tones que s’estava rentant les dents». També en aquest cas els dos agents uniformats que van al cotxe camuflat es van posar al seu costat i el van fer parar per multar-lo.

L’anecdotari dels conductors enxampats 'in fraganti' té també el seu costat dramàtic, com el del cas del motorista que un cotxe camuflat va sorprendre al matí  avançant diversos cotxes malgrat la ratlla contínua, per la qual cosa va ser parat i multat. «Aquell mateix dia a les 15.30 hores es va rebre l’avís d’un accident mortal en aquesta mateixa carretera. Quan va arribar la patrulla, els policies van comprovar que el mort era el mateix motorista, que encara portava a la butxaca el butlletí de denúncia», afegeix el comandament policial.

El mòbil per la finestreta

Notícies relacionades

Tot i que hi ha conductors sorpresos amb el mòbil que fins i tot donen les gràcies als policies que els han parat i sancionat, conscients que podrien haver causat un accident per distracció, hi ha també qui nega l’evidència. «Un camioner va arribar a llençar el mòbil per la finestreta quan li vam indicar que parés. Fins i tot va convidar els policies que registressin la cabina per buscar el telèfon. Després de multar-lo, la mateixa patrulla el va sorprendre amb el camió aturat i ell fora buscant el mòbil al voral».

«Són casos que poden fer gràcia, però en realitat són accions que posen en perill la vida d’aquestes persones i també les dels altres», apunta el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, que ja va anunciar al desembre el major desplegament de les patrulles Espiell.