Anar al contingut

Sostenibilitat

S'han acabat les bosses de plàstic del Mercadona

La cadena de supermercats culmina aquest dilluns la substitució per les de paper, de ràfia o de plàstic reciclat

El Periódico

Bolsas de papel en abril.

Bolsas de papel en abril.

La cadena de supermercats Mercadona elimina aquest dilluns de forma definitiva de totes les seves més de 1.600 botigues les bosses de plàstic d’un sol ús per a la compra i només oferirà als clients tres tipus de bosses: les de paper, les de ràfia i les bosses amb un 50%-70% de plàstic reciclat procedent de l’embalatge recuperat a les seves botigues.

En concret, aquesta última alternativa és el fruit del compromís conjunt de clients, empleats i proveïdors, i de la seva implicació en l’aprofitament dels recursos, la reducció, la reutilització i el reciclatge per allargar la vida dels materials i evitar que acabin a l’abocador.

D’aquesta manera per a la seva fabricació, la companyia, aplicant els principis de l’economia circular, reaprofita anualment més de 3.000 tones de plàstic procedent dels embalatges recuperats a les seves botigues, que després envia als seus blocs logístics per logística inversa i des d’allà al gestor autoritzat Saica, que el converteix en carbó trossejat, perquè el fabricant Plasbel li doni una segona vida en forma de bosses per transportar la compra, segons ha informat en un comunicat.

Mercadona culmina així un procés que va iniciar el 2018 a 66 botigues i que ha anat implantant a la resta de supermercats de la cadena de manera progressiva, on el client pot escollir entre la tradicional cistella de ràfia de 50 cèntims, una bossa de paper a 10 cèntims o una amb contingut de plàstic reciclat entre el 50% i el 70%, també a 10 cèntims. Totes aquestes opcions són reutilitzables i reciclables.

Temes: Ecologia