A Catalunya aquest mes

Mercadona retirarà totes les bosses de plàstic actuals

La cadena culminarà a l'abril la substitució definitiva per d'altres de paper, ràfia i bosses reutilitzables i reciclables

Bolsas de papel en abril.

Bolsas de papel en abril.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mercadona culminarà a l’abril la substitució definitiva a totes les botigues de les bosses de plàstic actuals per d’altres de paper, ràfia i bosses reutilitzables i reciclables, que a més estan fabricades amb 3.000 tones de plàstic procedent delsembalatges recuperats a les botigues, segons ha informat la cadena de supermercats en un comunicat.

En concret, l’objectiu de la companyia presidida per Juan Roig és implantar aquesta mesura, que es va iniciar el 2018 en 66 botigues ubicades a València, Biscaia, Barcelona, Cantàbria, Illes Balears, Ceuta i Melilla, a la resta de la cadena de manera progressiva.

D’aquesta forma, l’ampliació començarà aquest mes als supermercats de Catalunya, Madrid i Navarra, i s’anirà ampliant fins a arribar a les més de 1.600 botigues a mitjans del mes d’abril que ve.

El client tindrà opcions per elegir

Amb aquesta mesura, el client podrà elegir per realitzar la seva compra diària entre la tradicional cistella de ràfia, de 50 cèntims; una bossa de paper, de 10 cèntims, i una bossa reutilitzable i reciclable, amb un contingut de plàstic reciclat entre el 50% i el 70%, també de 10 cèntims.

Notícies relacionades

A més, la companyia ha instal·lat un nou moble per a les bosses de plàstic que utilitzen clients a les seccions de frescos, dotat d’un nou sistema dispensador, que en redueix el malbaratament.

El mecanisme de reposició és "més fàcil i intuïtiu" que el precedent, cosa que facilita aquesta tasca al treballador de la secció. Així mateix, està previst que aquestes bosses siguin substituïdes per d’altres de material compostable abans del 2021. Mentrestant, amb el compromís de reduir el consum de plàstic, s’ha suprimit la zona de pretallar per disminuir la quantitat de plàstic que quedava en el suport, i que era rebutjada.