ALS EUA

Una dona de 61 anys dona a llum el nadó del seu fill gai

La criatura va ser concebuda amb els òvuls de la cunyada i l'esperma del fill

zentauroepp47597458 in this march 25  2019 photo  matthew eledge  left  his moth190401195650

zentauroepp47597458 in this march 25 2019 photo matthew eledge left his moth190401195650 / Ariel Panowicz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona nord-americana de 61 anys ha donat a llum aquest cap de setmana la seva pròpia neta, filla del seu fill gai i la seva parella. La petita va ser concebuda gràcies a l’esperma del seu fill i als òvuls de la cunyada d’aquest, germana del seu marit, de manera que tot va quedar en família.

Cecile Eledge, de 61 anys i ja entrada en la menopausa, es va oferir com a ‘ventre de lloguer’ després de conèixer la intenció del seu fill Matthew, de 29 anys, de tenir fills amb el seu marit Elliott, de 32. En lloc de recórrer a una donant anònima, com sol ser habitual en aquests casos, els òvuls per a la criatura els havia de cedir la germana d’Elliott, així que la Cecile va optar per oferir-se ella a participar en el procés. El nadó, al qual han anomenat Uma, va pesar gairebé quatre quilos.

Notícies relacionades

Per poder gestar l’embrió, la Cecile, amb un estat de salut qualificat pels metges d’"excel·lent", va haver de sotmetre’s a una intensa teràpia hormonal que recondicionés el seu cos per a un quart embaràs. Ho va aconseguir al primer intent, destaca Buzzfeed, que va donar a conèixer la notícia d’aquesta família que viu a Omaha, Nebraska.

La parella homosexual va decidir donar a conèixer la seva història per conscienciar sobre la gestació subrogada, que està a debat en tot el món i de la qual els Estats Units s’han convertit en una de les meques.