Els perills del trànsit

Dos vianants moren atropellats en una mateixa nit a Catalunya

Un dels accidents es va produir quan un conductor va baixar del seu vehicle i va ser envestit per un altre a la C-32 a l'altura de Sant Boi

Des de principis d'any han mort 23 persones en accidents de trànsit

boi1

boi1

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Dos atropellaments mortals nocturns registrats en les últimes hores a Catalunya tornen a posar el focus sobre el perill que els vianants o els conductors que baixen dels seus cotxes per una avaria o qualsevol altra incidència no utilitzin armilles o peces reflectores. Des de principis d’any han mort ja 23 persones en accidents a les carreteres catalanes, segons les xifres facilitades pel Servei Català de Trànsit. D’aquestes, dos són vianants. 

El primer dels atropellaments es va produir dilluns a les 19.26 hores al quilòmetre 16,8 de la carretera comarcal C-13 al seu pas per Vilanova de la Barca (Segrià), tot i que en zona urbana, quan un home de 92 anys, B. V. S., veí del mateix municipi, creuava la via. El vianant va ser traslladat pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va morir. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació de l’atropellament.

Conductor fora del cotxe

Notícies relacionades

El segon succés mortal s’ha produït aquesta matinada passada, a les 00.30 hores, al quilòmetre 55 de la carretera C-32, a Sant Boi de Llobregat. En aquest cas es tracta d’un tipus d’accident desgraciadament bastant habitual, ja que la víctima, M. C. H., de 45 anys i veí de Corbera de Llobregat, va ser atropellat per un altre vehicle quan va abandonar el seu i va sortir a la calçada. El conductor que el va atropellar va resultar ferit lleu i va ser traslladat a l’Hospital de Bellvitge.

Fonts del SCT han explicat que en els dos atropellaments mortals els conductors no van donar positiu en el control d’alcoholèmia. També la SCT ha aprofitat aquests dos accidents per recordar l’existència del SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes del Trànsit) perquè els familiars de les persones que pateixin un sinistre puguin posar-se en contacte amb ells per assessorar-se sobre els tràmits a realitzar i els drets que els assisteixen. Aquest servei està disponible altelèfon gratuït 900 100 268.