Escàndol a l'Església

L'arquebisbe de Tarragona presenta la seva renúncia després de l'escàndol dels abusos

L'Arquebisbat justifica la decisió de Jaume Pujol pel fet que aquest divendres fa 75 anys

obispillo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha presentat la seva renúncia. La decisió arriba un dia després que justifiqués els abusos sexuals destapats per EL PERIÓDICO que afecten la seva diòcesi.  

Pujol va atribuir aquest dimecres alguns dels abusos a menors a "un mal moment" dels sacerdots autors de les agressions "un mal moment". “Si una persona estàobsessionada amb el sexei el va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment en la vida que els porta a fer una cosa de què després potser es penediran tota la vida”, va afirmar l’arquebisbe després que els rectors de Constantí (Tarragonès) i Arbeca (Garrigues)hagin sigut destituïtsal conèixer-se que havien sigut investigats pel Vaticà per presumptes abusos infantils entre el 2015 i el 2016.

L’Arquebisbat de Tarragona ha anunciat la seva renúncia aquest dijous i l’ha justificat pel fet que aquest divendres fa 75 anys. En una nota, l’Arquebisbat explica: "Continuant el procediment establert pel Codi de Dret Canònic (cànon 401) un bisbe diocesà al complir els 75 anys d’edat ‘és pregat que presenti la renúncia del seu càrrec al Summe Pontífex, que, després de sospesar totes les circumstàncies, proveirà’”. 

Pintades d’Arran

Notícies relacionades

Les paraules de Pujol també han tingut resposta per part de membres d’Arran i Endavant Osan. L’Arquebisbat de Tarragona s’ha despertat aquest dijous amb la següent frase pintada: ‘El seu mal moment, el nostre sofriment’.

Les organitzacions han reivindicat l’autoria conjunta de l’acció. De fet, han difós per les xarxes un vídeo del moment en què pinten, de nit, la façana de l’Arquebisbat, a la Part Alta de Tarragona. L’Arquebisbat, que ja ha netejat les pintades, ha declinat fer declaracions sobre això.